YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kuinka Raamattua luetaan

Holloway, Richard

Silmät avaava ja selittävä tutkimusmatka tuohon historian vaikuttavimpaan kirjaan .

Holloway kertoo oivaltavasti ja syvällisesti lukijoille, kuinka voimakkaasti Raamattu on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen ihmisten jokapäiväiseen elämään, pitivätpä he kirjaa kulttuurihistoriallisena myyttikokoelmana, tai Jumalan omaelämäkertana. Esimerkiksi ikivanha myytti syntiinlankeemuksesta, ja naisen syyllisyydestä siihen, on kiihottanut aikoinaan noitavainoihin, ja sillä myytillä ratsastavat edelleen raiskaajien puolustusasianajajat.

Muun ohessa Holloway tarkastelee myös sekä Vanhan että Uuden testamentin tärkeimpiä lukuja ja perehtyy kahden uskonsuunnan, juutalaisuuden ja kristinuskon, jakautumisen syntyyn ja kehitykseen.

Mona Siddiqin Kuinka koraania luetaan ja Richard Hollowayn Kuinka Raamattua luetaan (Like) Ovat erinomaisen yleissivistäviä ja helppolukisia teoksia. Ne auttavat suhtautuman avarakatseisemmin molempien uskontojen opinkappaleisiin, rituaaleihin ja tapoihin. Samalla lukijalle avautuvat näiden yksijumalaisten uskontojen yhteiset kulttuuriset juuret." Jaana-Mirjam Mustavuori, Voi Hyvin

Richard Holloway on ollut sekä Edinburghin piispa että Lontoon yliopiston teologian professori. Hän on omantunnon syistä eronnut näistä viroista, ja kirjoittanut lukuisia kristinuskoa kriittisesti ja luovasti tarkastelevia teoksia, joista on viimeksi suomennettu Katse kaukaisuuteen (Like, 2006). Holloway vieraili Helsingin kirjamessuilla syksyllä 2006.


"Katse kaukaisuuteen on viisas kirja. Sen sivuilla puhuu epäilevä ja etsivä ihminen, joka on uskaltanut enemmän kuin moni muu."
- Seppo Turunen, Kainuun Sanomat

"Asian harrastajille jo tuttujen asioiden lisäksi Hollowaylla on myös tuoretta sanottavaa. -- Tiivis ilmaisu hengittää."
– Taneli Kylätasku, Kotimaa

"Hollowayn pohdinta on rehellistä, älykästä ja inspiroivaa."
- Päivi Jussila, Kaleva

"Hollowoy onnistuu pukemaan sanoiksi syyt, jotka aiheuttavat nykypäivän kristinuskon kriisin."
– Maarit Halmesarka, Ylioppilaslehti

"Teoksen ansiona on tekijän tapa nostaa raamatun teksteistä esiin aiheita ja kysymyksiä, jotka hän sitoo nykypäivään." - Risto Rasilainen, KD- Kristillisdemokraattinen Viikkolehti

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524719407
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 22
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): kristinusko

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.