Pahan kukat
Ei saatavilla

Pahan kukat

Baudelaire, Charles

Pahan kukat (ransk. Les Fleurs du mal) on ranskalaisen runoilijan Charles Baudelairen runokokoelma. Sillä oli merkittävä rooli symbolistisessa ja modernistisessa liikkeessä. Runojen keskeiset aiheet liittyvät dekadenssin ja erotiikan teemoihin. Victor Hugo totesi Baudelairen synnyttäneen "un nouveau frisson" (uuden väristyksen) kirjallisuuteen. Kokoelmasta on muodostunut yksi kirjallisuushistorian suurimmista klassikoista.

Kirjan ensipainoksesta vuonna 1857 nousseen kohun seurauksena Baudelaire ja hänen kustantajansa haastettiin oikeuteen "yleisen moraalin ja hyvien tapojen halventamisesta". Vuonna 1861 ilmestyi Baudelairen uudelleen toimittama lopullinen painos. Siitä on poistettu kuusi kiellettyä runoa, lisätty 32 uutta ja järjestystä on muutettu. Sammakko julkaisee tämän uudemman - ja viimeisen suoraan tekijänsä kädestä lähteneen - laitoksen ensimmäistä kertaa kokonaan suomeksi, 150 vuotta alkuperäisteoksen ilmestymisen jälkeen. Pahan kukkien edellinen suomennos, Yrjö Kaijärven Pahan kukkia (1962), sisältää alle puolet alkuteoksen runoista. Antti Nylénin suomentamassa ja selityksin varustamassa kirjassa ovat mukana myös ranskankieliset runot.

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524831826
Ilmestymisvuosi: 2011

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.