YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Turun lähiöt

Allto, Tetri; Laaksonen, Mikko

Turun lähiöt - kirja esittelee yleistajuisesti aluerakentamisperiaatteella vuosina 1950 - 1985 Turun seudulle rakennettujen lähiöiden toteutushistorian; suunnittelun, rahoituksen, markkinoinnin, palvelut. Lähiöissä asuu noin kolmannes turkulaisista; heidän asuinympäristöistään ei ole aiemmin kirjoitettu yleisesittelyä. Julkisuudessa kuva lähiöistä on usein yksipuolinen, ja keskittyy vähäosaisten lähiöasukkaiden vaikeuksiin. Turun lähiöistä pääosa rakennettiin hyvin toimeentulevalle työväestölle ja keskiluokalle omistusasunnoiksi. Asunto-osakkeen hankinta oli suuri investointi, jota yhteiskunta tuki verovähennyksin ja asuntolainoin. Turun ja seudun lähiörakentamista ohjasivat kuntien ja rakentajien aluerakentamissopimukset sekä Asuntohallituksen ja Aravan ohjeet. Kirja kuvaa myös asuntopolitiikan ja arkkitehtuurin muutoksia. Paikalla rakentamisen korvautuminen elementtirakentamisella kuvataan kirjassa. Kaarinan, Liedon, Naantalin ja Raision lähiötyyppinen rakentaminen käsitellään omassa luvussaan. Useita kirjan käsittelemiä aiheita ei ole aiemmin tutkittu ja kirjassa tulee esille runsaasti uutta tietoa. 
Kirja on runsaasti kuvitettu muun muassa lähiöiden esitteillä, rakennuspiirustuksilla, historiallisilla valokuvilla, tekijöiden ja Aleks Talven valokuvilla. 

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524834001
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 92.81
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): p�yt� 3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.