YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Sorron rajat : Rosa Luxemburg poliittisen liikkeen, talouden ja siirtomaavallan teoreetikkona

Eskelinen, Teppo

Rosa Luxemburg oli paitsi vallankumouksellinen ikoni ja poikkeuksellinen ihminen, myös eräs aikansa kiinnostavimmista yhteiskuntateoreetikoista. Luxemburg kehitti teoriaa vastapolitiikasta, jossa erityisesti massalakkoihin nojaten työväki poliittisena subjektina alkaa hallita omaa kohtaloaan, ja tarkasteli kapitalismin dynamiikkaa uusista ja omaperäisistä näkökulmista. Luxemburg selitti ensimmäisenä siirtomaavaltaa talousjärjestelmästä käsin kysynnän ongelmana. Hän myös ymmärsi aikansa muita marxilaisia paremmin rahoituksen merkityksen kapitalismin kehityksessä ja kytki tämän havainnon siirtomaavallan teoriaansa osoittaakseen valtionlainojen keskeisen merkityksen siirtomaiden hallinnalle. Tämän päivän vaihtoehtoisen politiikan, heterodoksisen taloustieteen ja solidaarisuuskeskustelujen on tärkeää tuntea omaa historiaansa, ja Luxemburgin sadan vuoden takaiset kirjoitukset ovat tässä avainasemassa.

Sorron rajat on ensimmäinen julkaistu suomenkielinen Rosa Luxemburgin teorioiden esittely. Teppo Eskelinen käsittelee siinä Luxemburgin teoriaa sekä vastapolitiikan, siirtomaavallan, rahatalouden että kansainvälisen lainaamisen näkökulmasta ja näitä vasten peilaten hahmottelee samalla kapitalismin nykyisyyttä.

Teppo Eskelinen on filosofi ja yhteiskuntapolitiikan dosentti erityisalanaan poliittinen taloustiede. Hän on aikaisemmin julkaissut tieteellisten artikkeleiden ohella useita poliittista taloustiedettä ja kehitysmaita käsitteleviä kirjoja, esim. Hyvä talous (Like 2011) ja Kehityksen loppu (Into 2011).

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu:
ean: 9789525169966
Ilmestymisvuosi: 2015

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 6
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.