YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Joutilaita mietteitä
Ei saatavilla

Joutilaita mietteitä

Jerome, Jerome K.

Tunnetun klassikon Kolme miestä veneessä kirjoittaja Jerome K. Jerome osoittaa pettämätöntä komiikantajuaan kunnianhimoisille lorvailijoille suunnatussa neljäntoista esseen kokoelmassaan Joutilaita mietteitä.

Jeromen joutilaat, suorastaan patalaiskat mietteet, pistävät ajatukset lomalle ja herättävät nukkuvat nauruhermot. Jeromen maailmassa jokainen asia on pohdinnan arvoinen. Tarinoinnilla ja syvällisen lempeällä pohdiskelulla kirjailija pureutuu elämän arkipäiväisiin asioihin, huomioiden ja kommentoiden niitä tavoilla, jotka eivät jätä kysymyksille tilaa ja silti jo itsessään ovat kysymyksiä.

Joutilaita mietteitä lukiessa herää ajatus, ettei elämä kaikessa vakavuudessaan voi sittenkään olla niin valtavan vakavaa.

 

******************************************************************** Jerome K. Jerome Maailmanlaajuisen suosion ja maineen saavuttaneen Kolme miestä veneessä -romaanin kirjoittaja Jerome Klapka Jerome (1859- 1927) syntyi Walsallissa Englannissa, josta perhe muutti sittemmin Itä Lontooseen. Jerome menetti vanhempansa teini ikäisenä. Hän lähti koulusta ollessaan vasta 14 vuotias ja elätti itseään erilaisilla töillä, kuten rautateillä konttorissa.

Pikkuhiljaa Jerome siirtyi kirjallisuuden, teatterin ja journalismin pariin. Vuonna 1886 häneltä julkaistiin teos nimeltä The Idle Thoughts of an Idle Fellow, joka saavutti jo menestystä. Vuonna 1888 Jerome avioitui ja muutti asumaan Chelsea Gardensiin. Siellä syntyi menestysteos Kolme miestä veneessä (1889). Kirjailija näki kotinsa ikkunasta Thamesjoen, jolla on tärkeä rooli hänen romaanissaan. Kirja sai myös jatkoa. Three Men on the Bummel ilmestyi vuonna 1900. Lisäksi Jerome toimi näytelmäkirjailijana ja saavutti jonkin verran suosiota Lontoon näyttämöillä.

Jerome menestyi journalistina ja vaikutti monissa eri lehdissä. Hän perusti ystäviensä kanssa vuonna 1892 The Idler lehden, johon ovat kirjoittaneet useat merkittävät kirjailijat. The Idler -lehti perustettiin uudelleen vuonna 1993.

Jerome K. Jeromen tekstejä on aiemmin suomennennettu mm. teoksessa Matkaopas joutilaisuuteen (toim. Hodgkinson & de Abaitua), Basam Books 1999.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525534825
Ilmestymisvuosi: 2007

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.