YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kateus, juoru, kiusaaminen: esseitä henkisestä yhteisöväkivallasta

Saarikoski, Helena

Miksi työpaikka- ja koulukiusaamista ei saada loppumaan? Miksi työporukat ja koululuokat menevät kiusaamiseen mukaan ja hiljaisesti hyväksyvät sen?

Keskustelua herättäneen kirjan Mistä on huonot tytöt tehty? tekijä Helena Saarikoski esittää uusissa kirjoituksissaan kulttuurisen tulkinnan yhteisöväkivallasta. Väkivallan, mielivallan ja alistuksen toimintamallit ovat kulttuurissa opittua, perinteenä siirtyvää yhteistä tietoutta.

Tässä kirjassa kiusaamisesta kertovat uhrit. Saarikoski tutkii sitä, kuka voi kertoa yhteisöväkivallasta, mitä ja miten. Kenen kertomus pääsee ääneen, kenen kokemuksen totuus vaiennetaan? Kirjassa hän käsittelee myös juoruamista ja savustusta, joiden kohteeksi hän on itse joutunut työyhteisössä.

Helena Saarikoski on oman kulttuurin kenttätutkimukseen erikoistunut perinteentutkija. Hän on filosofian tohtori, folkloristiikan dosentti ja Suomen Akatemian tutkimushankkeen johtaja Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen laitoksessa.

"Itse kukin on joskus sotkeutunut kiusaamiseen töissä tai koulussa – ykkösrääkkääjänä, uhrina, aplodeeraajana, toteavana tai ahdistuneena todistajana. Näistäkin syistä Helena Saarikosken kirja Kateus, juoru, kiusaaminen koskettaa vääjäämättä jokaista." -Veli-Pekka Leppänen, Helsingin Sanomat

"Teos huomioi laajasti paitsi kulttuurin- ja perinteentutkimuksen näkökulmia, myös psykologian alalla tehtyä koulukiusaamistutkimusta. (...) Saarikoski on kirjoittanut tärkeän kirjan. Se on tervetullut puheenvuoro nykyisenä tehokkuuden, kilpailun ja näihin valitettavan usein kietoutuvan kateuden aikana." -Leila Jylhänkangas, Elore

"Kirja pakottaa muistamaan, että ilkeys ja halpamaisuus voivat esiintyä hyvinkin hienoissa vaatteissa." -Lena Björklund, Vihreä Lanka

Kustantaja: Nemo
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525613292
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Psykologia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 6
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.