YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Pakkasen valtakunta

Vassnes, Bjørn

Harva tietää, miten paljon pakkasen valtakunta vaikuttaa koko maapallon elämään. Kryosfääriksi kutsutaan maapallon niitä osia, jotka sisältävät jäätynyttä vettä. Lumi, jää ja ikirouta ovat tuttuja ja näkyviä osia kryosfääristä, mutta maapallolla on myös näkymätöntä jäätikköä. Ilmaston lämpeneminen kurittaa erityisesti näitä osia, ja jääpeitteen hupenemisella on lukuisia kerrannaisvaikutuksia ilmastoon. Kryosfääri ei vaikuta ainoastaan pohjoisilla alueilla, vaan sillä on elämää ylläpitävä tarkoitus myös maailman lämpimillä alueilla. Pakkasen valtakunta vaikuttaa kaikkeen elämään maapallolla, elipä sen läheisyydessä tai ei. 


Norjalainen tiedetoimittaja Bjørn Vassnes luotsaa lukijan kiehtovalle matkalle pohjoisen valtakuntaan läpi esihistorian aina nykyhetkeen asti ja käy perusteellisesti läpi kryosfäärin vaikutuksen maapallon elämään. Jääpeitteen laajuus on vaihdellut aikojen saatossa, mutta koskaan se ei ole kutistunut niin nopeasti kuin nyt. Voiko historia opettaa, mikä meitä odottaa, kun jää hupenee? 

Kustantaja: Sitruuna
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525701876
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 5012
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Luonnontieteet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.