YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Aya: Elämää Yop Cityssä 1
Ei saatavilla

Aya: Elämää Yop Cityssä 1

Abouet, Marguerite

Youpogonin eli lempinimeltään Yop Cityn lähiö sijaitsee Norsunluurannikolla. Nuori Aya elää siellä 1970-luvun lopulla, keskellä muutoksen tuulia. Entinen Ranskan siirtomaa on itsenäistynyt ja elää voimakkaan talouskasvun aikaa.

Omalla tavallaan Ayan tarinaa voi kuvata "Afrikan Mämmiläksi", sillä sarjalle keskeistä on koko yhteisön kehitys. Lapsia syntyy, avioliittoja solmitaan, mutta erojakin tulee. Perinteet ja rakennemuutos törmäävät. Moni lähtee Ranskaan etsimään itselleen parempaa tulevaisuutta ja taatakseen Yop Cityyn jäävälle perheelleen paremman elannon. Osittain Marguerite Abouetin omaan elämäntarinaan perustuva Aya palkittiin heti ilmestyttyään vuoden parhaana esikoisalbumina Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla Ranskassa 2006. Raati kehui erityisesti Ayan tarinan raikkautta ja huumoria, sen elävää kieltä ja kerronnan luontevuutta. Hahmot ovat rehellisesti ja realistisesti rakennettuja. Afrikasta voi kertoa muutoinkin kuin vain keskittymällä kliseisiin, kurjuuteen, kulkutauteihin ja nälkään. Ayassa afrikkalainen elämänrytmi tulee lähelle lukijaa.

Marguerite Abouet (s. 1971) vietti lapsuutensa samassa ympäristössä kuin Aya, kunnes perhe muutti Ranskaan Abouetin ollessa 12-vuotias. "Vuosien kuluessa haluni kirjoittaa Ayan tarina kasvoi, halusin tallentaa nuoruuteni ja sen kommellukset sekä naapurustossamme tapahtuneet uskomattomat jutut, perheet ja naapurimme. En halunnut unohtaa tätä osaa elämästäni."

"Tunsin osittain syyllisyyttä eläessäni niin kaukana suvustani. Toisaalta olin myös vihainen medialle sen systemaattisesta tavasta esittää vain Afrikan mantereen huonot puolet. Halusin näyttää että Afrikassa eletään myös nykyaikaista elämää. Niinpä Aya on urbaani tarina, joka voisi käytännössä tapahtua missä päin maailmaa tahansa."

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525768336
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 8532

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.