Koti, uskonto ja isänmaa

Tontti, Jarkko

"Mitä yhteistä on poliitikoilla ja kirjailijoilla? Melkein kaikki. (...) Poliitikon pahin vihollinen on saman puolueen samanikäinen ja -näköinen poliitikko samasta vaalipiiristä. Niin on kirjailijankin."

Faktan ja fiktion hämärällä rajaseudulla on oma nimensä. Se on essee, eli yritelmä. "Koti, uskonto ja isänmaa on palkitun kirjailija-runoilijan kokoelma maanläheisiä, ajatuksia herättäviä, omakohtaisia ja sivistyneitä yritelmiä. Kyytiä saavat niin Alvar Aalto, Mannerheim, kuin kansanarmeija ja jumalanpilkan kriminalisointi. Mukana on myös kotiäiti Nina Mikkosen pillastuttanut kirjoitus Päivähoito pakolliseksi. Tontti kirjoittaa rohkeasti niin uskontojen lopusta kuin Tarja Halosesta, kiukkuisesta hemulitädistä. Hän löytää taistelurintaman myös runoilijoiden ja filosofien väliltä: "Filosofit puhuvat mieluusti kielestä, mutta heidän omista teksteistään paistaa totaalinen kielen tajun puute. (...) He ostavat arvostettua käännöskirjallisuutta hyllyynsä esitelläkseen sivistyneisyyttään kavereilleen, nykyrunoudesta he eivät välitä.

Kirjallisuus on vain väline johonkin muuhun päämäärään, sillä ei ole omaa sijaa. Runoilija jättää Aristoteleen koottujen lukemisen kesken ja lähtee kaljalle, sitten kirjoittamaan."

Kustantaja: Helsinki-kirjat
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525874303
Ilmestymisvuosi: 2011

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.