YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Valkeasaaressa läpimurto
Ei saatavilla

Valkeasaaressa läpimurto

Mäkitalo, Janne; Vainio, Jukka

Jatkosodan järisyttävä käänne tapahtui kesäkuussa 1944 Valkeasaaren lohkolla, jonne JR1 saapui vain kolme viikkoa ennen puna-armeijan suurhyökkäystä. Pohjolan massiivisimman hyökkäyksen alussa hämmentyneet sotilaat kuuntelivat idästä kantautuvaa valtavaa jylinää. Taivas täyttyi punatähtisistä lentokoneista. Maataistelukoneet lensivät matalalla kohti taisteluhautoja, ja lentäjän hahmon saattoi erottaa paljain silmin. 

Puna-armeijan musertava ylivoima löi JR1:n hajalle. Vetäytymisen jälkeen se ryhmittyi uudelleen raskaat tappiot kärsineenä, aloitti viivytystaistelut ja ryhmittyi puolustukseen Viipurinlahden länsirannalle torjumaan puna-armeijan ylimenohyökkäyksiä. Usko omiin mahdollisuuksiin oli palannut ja torjuntataistelut onnistuivat sodan loppuun saakka. 

Majuri evp. Jukka Vainion ja everstiluutnantti, ST Janne Mäkitalon muistiin kirjaaman teoksen kiehtovuutta lisäävät ainutlaatuiset veteraanien haastattelut. Niissä nousee esiin yksittäisen sotilaan arki rintamaolosuhteissa. Perusteelliseen tutkimukseen pohjautuva kirja tarjoaa tapahtumiin paljon kuvia ja karttoja sekä myös saksalaisen näkökulman.  

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525912807
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 92.73

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.