Kaiken alku

Hooper, Dan

Tutkijat ovat viime aikoina tehneet ratkaisevia löytöjä siitä, kuinka kosmoksemme on kehittynyt 13,8 miljardin vuoden ajan. Tietämyksessämme on kuitenkin edelleen kriittinen aukko. Emme tiedä juuri mitään siitä, mitä tapahtui maailmankaikkeuden ensimmäisten sekuntien aikana. Kaiken alku kertoo, miten yritämme ymmärtää tätä tärkeintä ja salaperäisintä ajanjaksoa kosmisen historian alussa.

Dan Hooper vie lukijat kosmologian arkikokemukselle vieraaseen maailmaan ja kuvailee syvällisiä kysymyksiä, joita tutkijat esittävät maailmankaikkeuden alkuperästä ja luonteesta. Hooper kertoo, kuinka tutkijat koettavat luoda alkuräjähdyksen olosuhteet testatakseen lupaavia teorioita siitä, miten ja miksi universumimme sisältää niin paljon ainetta ja niin vähän antiainetta. Saatamme pian saada selville, kuinka pimeä aine muodostui maailmankaikkeutemme ensimmäisinä hetkinä. Uusilla kaukoputkilla voidaan kurkistaa kosmisen inflaation aikakaudelle, jonka tapahtumat loivat maailmankaikkeutemme sellaiseksi kuin se nyt on.

Dan Hooper on Fermilabin teoreettisen astrofysiikan ryhmän johtaja ja Chicagon yliopiston tähtitieteen ja astrofysiikan professori. Tutkimuksissaan hän keskittyy pimeään aineeseen ja kosmiseen säteilyyn.

 

Kustantaja: Ursa
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525985832
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 52.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter3
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio1
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.