Hiljaiset vuodet

Mornstajnova, Alena

"Vanhemmillani saattoi olla hyvä syy lähteä ja sulkea ovi menneisyyteen. Ehkä minä olin nyt raottanut sitä, ja se paha, jonka he olivat halunneet jättää taaksensa, löytäisi meidät."

Hätkähdyttävä yhteiskunnallinen perheromaani, jossa menneet teot eivät jätä rauhaan ja julma sattuma muuttaa kaiken.

13-vuotias Bohdana asuu jurottavan isänsä Svatoplukin ja kollaaseja kyhäävän äitipuolensa B?lan kanssa Mezi?í?ín pikkukaupungissa. Tytär ei ymmärrä, miksi isä käyttäytyy kuin häntä ei olisi olemassakaan. Sitten kuolinvuoteellaan makaavan isoäidin sanat saavat Bohdanan tajuamaan, ettei hän tiedä perheensä menneisyydestä mitään.

Tarinan toisessa aikatasossa Svatopluk kasvaa isäänsä ihaillen vannoutuneeksi kommunistiksi. Hän haluaisi oppia soittamaan pianoa, mutta päätyy töihin puolueeseen. Työn paineista ja sosialismin horjumisesta huolimatta hän on onnellinen; hän rakastaa perhettään ja etenee urallaan. Mutta sitten tapahtuu jotain peruuttamatonta.

Isän ja tyttären näkökulmia vuorotellen Hiljaiset vuodet kertoo suvun traagisen tarinan läpi toisen maailmansodan, kommunismin ajan ja sitä seuranneiden vuosien. Teos kuvaa perhesuhteita säälimättömän tarkasti ja näyttää, miten vaietut salaisuudet siirtyvät sukupolvelta toiselle. Se kysyy, onko menneitä tekoja mahdollista hyvittää ja antaa anteeksi. Voiko yhteyden löytää vuosien vaikenemisen jälkeenkin?

 

Kustantaja: Kairaamo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789526520612
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen7
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.