YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Anatomioita

Anedda, Antonella

Antonella Anedda (s.1955) on keskeisiä italialaisia nykyrunoilijoita. Sardinialaistaustaiselta, Roomassa asuvalta Aneddalta on ilmestynyt kuusi runokokoelmaa, kuusi esseeteosta ja käännöksiä. Hänen teoksensa ovat saaneet lukuisia palkintoja ja tuotantoa on käännetty laajalti. Aneddalle on myönnetty ansioistaan runoilijana Sorbonnen yliopiston kunniatohtorin arvonimi.

Aneddan runouden intiimiys syntyy asumisen konkretiasta, kodin askareista ja arjen rituaaleista, mutta tilojen ja esineiden natura morta -tyyppisessä asetelmallisuudessa voi aistia myös samanlaista värinää kuin Giorgio Morandin ikään kuin pöytäjyrkänteen reunalle vaappumaan sysätyissä pulloasetelmissa. Tuon aavistuksenomaisen huojunnan saavat aikaan kysymykset ihmisen osasta sekä kodin seinät läpäisevä maailma, jolta ei voi suojautua mutta jonka kanssa voi opetella elämään.

Taidehistorioitsijaksi alkujaan valmistunut Anedda väitteli vuonna 2017 Oxfordin yliopistossa Giacomo Leopardin ja Erasmus ja Charles Darwinin ajattelun suhteesta. Runoilijantyönsä ohella hän opettaa italialaista kirjallisuutta Sveitsin italiankielisessä yliopistossa Luganossa.

Suomennosvalikoima Anatomioita esittelee Antonella Aneddan runoutta viimeisten kolmenkymmenen vuoden ajalta.

 

Kustantaja: Parkko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527302132
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 82.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.