Toiveiden ja huokausten talot

Lemmetyinen, Anne-Mari

"Mutta mistä se tauti tuli? äiti kysyi.

Pielisjärveläinen Ebba sairastuu keuhkotuberkuloosiin 1930-luvun lopussa ja pääsee hoitoon Kontioniemen keuhkotautiparantolaan. Pian talvisota vie Martti-puolison rintamalle sekä lapset ja heidän Siiri-mummonsa evakkoon Lapinlahdelle. Ebba jää potilaaksi parantolaan, minkä jälkeen kaikki on toisin.

Myöhemmin Kontioniemen parantola kutsuu myös aikuistunutta Martta-tytärtä. Sairaalassa hän kohtaa ihmisiä, jotka tunsivat hänen äitinsä, Laululinnun. Syvät salaisuudet avautuvat hiljaa, eletty elämä paljastaa itseään, ja Martan ymmärrystä koetellaan.

Tämän ylisukupolvisen tarinan kertojina ovat äiti ja tytär, jotka kertovat niin yhteisestä kuin yksityisestä elämästä omaäänisesti, omin muistoin ja tuntein. Lopputuloksena on elämän itsensä kokoinen ja ajaton romaani.


Kirjailijasta
Anne-Mari Lemmetyinen (s. 1971) on FM, kirjailija ja kuvataiteilija. Lemmetyinen on kotoisin Lieksasta, mutta on asunut Joensuussa vuodesta 2002 alkaen Espoon vuosien jälkeen. Hän on valmistunut v. 2015 Itä-Suomen yliopistosta äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi. Kuvallista ilmaisua Lemmetyinen on opiskellut Outokummussa, joten kuvataide ja kirjoittaminen ovat vieneet hänet mennessään. Luovan kirjoittamisen taitoja hän on opetellut muun muassa Kosti Sirosen ja Seppo Järvisen opeissa ja on suorittanut Jyväskylän yliopistossa kirjoittamisen perusopintoja. Lemmetyinen on myös opiskellut lasten ja nuorten sanataideohjaajaksi Snellman-kesäyliopistossa. Toiveiden ja huokausten talot (2022) on hänen esikoisromaaninsa.

 

Kustantaja: Kirjokansi
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527344682
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.