Mannerheim,Tuntematon golfari

Paakki, Jukka

Suomalaiset tietävät marsalkka Mannerheimin elämästä kaiken tietämisen arvoisen - vai tietävätkö sittenkään? Ennen Jukka Paakin romaania Mannerheim, tuntematon golfari hyvin harva tiesi, että kirjan päähenkilö pelasi Suomen itsenäisyyden alkuvuosina aktiivisesti golfia muun muassa Ranskan Rivieralla ja Tsekkoslovakian Karlovy Varyssa.

Romaanin tosipohjaiset tapahtumat sijoittuvat Mannerheimin kylpylälomille Keski- Eurooppaan, 1910- ja 1920-lukujen vaihteeseen. Koska kyseessä on fiktiivinen romaani, lukijan herkulliseksi tehtäväksi jää pohtia, mikä Paakin asiantuntevassa ja taitavasti rakennetussa romaanissa on täsmällistä faktaa ja mikä kirjailijan mielikuvituksen tuotetta periaatteella "näinhän olisi voinut tapahtua". Romaani antaa myös historiallisen perspektiivin golfin peluuseen.

Jukka Paakki (s. 1955) on työskennellyt Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professorina. Tästä erikoisalastaan hän on kirjoittanut runsaasti artikkeleita ja kirjoja. Lisäksi hän on kirjoittanut golfista blogeja, lehtiartikkeleja ja novellikokoelman. Hän on syntyisin Ruokolahdelta ja asuu Vihdissä.

 

Kustantaja: Aviador
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527347935
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter3
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.