YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Jumalasta juopuneet, Islamin mystiikan käsikirja

Hämeen-Anttila, Jaakko

Islamin mystiikassa elävät rinnan uskonnon kokemuksellinen puoli ja filosofia. Siinä missä toiset mystikot ovat rakastaneet ja juopuneet, toiset ovat mietiskelleet ja saavuttaneet viisauden. Heille sisäinen elämä ja ihmisen ja Jumalan välinen suhde on kaiken keskipiste. Rakkaus, kauneus, juopumus ja viisaus ovat ihmiselämän alueita, joihin liittyvien kielikuvien avulla mystikot koettavat tehdä Jumala-kokemuksensa ymmärrettäväksi.

Islamin mystikkojen ajatukset antavat myös nykyihmiselle paljon pohdittavaa. Onko näkyvän maailman toisella puolen jotain muuta? Mitä kohti ihminen pyrkii? Miksi niin toisen ihmisen kuin luonnonkin kauneus vetoaa ihmiseen?

Suufilaisuus on yhä edelleen keskeinen osa islamia, ja suufilainen ajattelu kiinnostaa nykyään muslimeita ja myös länsimaisia lukijoita ehkä enemmän kuin koskaan ennen.

Jumalasta juopuneet on arvostetun islamin tutkijan Jaakko Hämeen-Anttilan selkeä ja kattava, kiehtova esitys suufimystiikasta, tähän asti merkittävin ja kattavin teos, mitä aiheesta on suomeksi kirjoitettu.

Jaakko Hämeen-Anttila on Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori ja kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka on julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita islamin tutkimuksen alalta.

Persialaisen kirjallisuuden helmiä hänen laajassa käännöstuotannossaan edustavat Omar Khaijamin runot kokoelmassa Malja ja mennyt maine (1999), Mawlana Rumin kertomukset teoksessa Ruokopillin tarinoita (1995) ja Rumin runot kokoelmassa Rakkaus on musta leijona (2002) sekä Faridaddin Attarin Lintujen matka (2003).

Hämeen-Anttila on palkittu työstään monikulttuurisen kirjallisuuskäsityksen edistäjänä Eino Leino -palkinnolla vuonna 2002.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789529842612
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 297

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.