Hullu mets
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Hullu metsä

Stancu, Zaharia

Zaharia Stancun vuonna 1963 ilmestynyt omaelämäkerrallinen romani Hullu metsä kuvaa saman nuorukaisen vaiheita, josta kerrotaan myös romaanissa Älä unohda, Darie. Köyhä talonpojan poika, jonka koulunkäynnin sota on keskeyttänyt, asettuu yli-ikäisenä nuorempiensa joukkoon kuolunpenkille viheliäisen Rushii-de-Veden, pölyyn, liejuun ja asukkaiden keskinäiseen kaunaan uponneen kaupunkipahasen surkeassa lyseossa.

Koska omaisilta ei liikene taloudellista apua, Darie rahoittaa opintonsa ja elämänsä antamalla yksityistunteja varakkaammista kodeista oleville lyseolaisille. Darie on ehtinyt nähdä jo paljon eikä ihmisten mataluus ja raadollisuus häntä hämmästytä. Avoimin silmin hän tarkkailee kaduilla ja toreilla, kapakoissa ja puodeissa kuohuvaa elämää. Koulun opettajat ovat kelvottomia ja lahjottavissa, koulutoverit juopottelevat ja irstailevat, sukulaiset karkottavat hänet oveltaan...

Poliittisesti eletään tulehtuneita aikoja ja samoihin aikoihin Darie myös aloittaa määrätietoisen ponnistelunsa tullakseen kirjailijaksi.

Hullu metsä on täynnä runoa, se on värikäs ja rönsyilevä kuin kansanmusiikki, jossa murhe ja elämänriemu, kamppailu ja rauha vuorottelevat kuten tanssin kuviot. Stancun kertojaääni tässä teoksessa on totisesti ajattoman, inhimillisen ja taistelevan runoilijan ääni.

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513044912
Ilmestymisvuosi: 1980
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.