GPS-paikanmritys
Ei saatavilla

GPS-paikanmääritys

Poutanen, Markku

Satelliittipaikannus GPS (Global Positioning System) on viimeisten vuosien aikana yleistynyt nopeasti. Esimerkiksi maanmittauksessa ja geodesiassa GPS on syrjäyttänyt lähes täysin monet perinteiset teodoliitein tehtävät mittaukset. Navigoinnissa GPS on jo korvaamaton apuväline ja satelliittipaikannus on valtaamassa yhä uusia alueita. Muutamien vuosien kuluttua GPS saattaa olla jo tavallisen auton vakiovaruste.

GPS-paikanmääritys on ensimmäinen satelliittipaikannuksesta julkaistu suomenkielinen oppikirja. Näennäisestä helppoudestaan huolimatta GPS-mittauksiin sisältyy kosolti ongelmia. Eräs yleisimmistä kysymyksistä on "GPS-koordinaattien" saaminen kartalle. Kirja sisältää sellaista Suomen oloihin sovitettua ja Suomessa tehtäviin GPS-mittauksiin liittyvää tietoa, jota ei ole aiemmin yhtenäisessä muodossa julkaistu.

Kirjassa keskitytään lähinnä perinteiseen maanmittauksessa ja geodesiassa käytettyyn GPS-paikanmääritykseen. Siinä kerrotaan myös laajasti ja yksityiskohtaisesti GPS:n perusteista, satelliittien radoista, havaintojen käsittelystä ja koordinaatistoista. Kirja soveltuu maanmittauksen ammattilaiselle ja opiskelijalle sekä oppikirjaksi että käsikirjaksi. Myös muille satelliittipaikannuksesta kiinnostuneille kirjasta löytyy runsaasti hyödyllistä tietoa GPS:n perusteista ja käytöstä.

Kirjoittaja, FL Markku Poutanen työskentelee tutkijana Geodeettisessa laitoksessa. Hän on lähes kymmenen vuoden ajan ollut mukana monissa GPS-projekteissa, tutkinut erilaisia GPS:n käyttöön liittyviä ongelmia, sekä luennoinut GPS-kurssia Teknillisessä korkeakoulussa.

Huom! Kirjan painos on loppumassa. Ursasta saatavat kirjat ovat kirjakauppojen näytevarastosta palautuneita kappaleita.

 

Kustantaja: Ursa
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9519269894004
Ilmestymisvuosi: 1998

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.