YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Peter-Peter

Peter-Peter

Meriluoto, Aila

Sanna ja Peter, kaksi muukalaista Ruotsin maaperällä, käyvät vuoden ajan kiihkeää kirjeenvaihtoa ja tapaavat muutaman kerran. Nainen heittäytyy suhteeseen kokonaisvaltaisesti, käy sen myötä läpi oman tunne-elämänsä vaiheita ja löytää myös seksuaalisuutensa uudelleen. Mies pysyy suhteen loppuun asti ja sen päätyttyä arvoituksena niin Sannalle kuin lukijalle.


"Sanna ajatteli että he tapasivat toisensa ei-kenenkäänmaassa, kielessä joka ei ollut kummankaan oma. Molemmat ajattelivat nopeasti ja elävästi kielellä jota toinen ei ymmärtänyt." (S. 131)

Jo vuonna 1970 shoppailu tunnettiin eräänlaisena terapiamuotona: 

"Suhtaudu aina vakavasti naisen ostoksiin, ne ovat muuta kuin miltä näyttävät, ne ovat psyykkistä tapahtumaa." (S. 139)

10.5.1957 Meriluoto kirjoittaa päiväkirjassaan: ”Olen bergtagen, besatt, riivattu, kirjoitan kirjeitä kuin hullu, aamusta iltaan, päivästä toiseen – ja olen onnellinen, rakastunut, rikas, täpötäynnä ja kaikki järjettömästi ja ilman katetta”. Vajaan vuoden kestävä, intensiivinen rakkaus Mart Sarnetiin ja suhteen tyly loppu synnyttävät romaanin Peter-Peter (Erään rakkauden asiapaperit). Romaani koostuu Sannan kirjeistä Peterille. Sanna on pikkukaupungin kirjastonhoitaja, leski ja yksinhuoltaja, ei enää niin nuori. Peter on lääkäri ja runoilija, keski-ikäinen perheenisä. He kumpikin ovat Ruotsissa asuvia ulkomaalaisia. Kirjasta kehkeytyi kirjallinen skandaali sekä Ruotsissa että Suomessa. Miksi? Sitä on nykyään enää vaikea ymmärtää. Joka tapauksessa ainakin kuukautisista kertovat kohdat poistettiin romaanista.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510218181
Ilmestymisvuosi: 1997
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.