YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Tammilehto

Sahlberg, Asko

Asko Sahlberg raivasi tiensä maamme kirjalliseen kärkeen kolmessa vuodessa. Häntä on kiitetty poikkeuksellisen loistavaksi, omaääniseksi kirjoittajaksi. Finlandia-ehdokkaana olleesta Eksyneet-romaanista valintalautakunta kirjoitti: "Sovitus, rikos ja rangaistus eivät ehkä ole uusia ilmiöitä kaunokirjallisessa ilmaisussa, mutta Asko Sahlberg osoittaa, että näistäkin voidaan uusia ulottuvuuksia luodata..."

Tammilehdossa, tähänastisessa magnum opuksessaan, Sahlberg kirjoittaa uusiksi sodan, koston ja kansakunnan kohtalonhetket.

On vuosi 1918. Kylän kartanosta ovat palkolliset lähteneet ja jäljelle on jäänyt vanhuuden kuivettama, elämänsä turhuuteen väsynyt herra Martin. Entisen maamiehen tytär, huonomaineinen Emma asettuu taloksi ja ryhtyy emännöimään ränsistynyttä tilaa. Samaan aikaan punapäällikkö Aarne matkaa miehineen kohti Helsinkiä ja saapuu kartanolle. Vanhat kaunat vaativat tulla selvitetyiksi.

Tästä alkutilanteesta eteenpäin, taaksepäin ja sisäänpäin liikkuvista tarinoista Sahlberg rakentaa äärimmilleen latautuneen romaanin kolmesta eri tavoin nöyryytetystä ihmisestä. He ovat punaisia ja valkoisia, vaikka eivät haluaisi olla kumpiakaan, ja sitä kautta heidän kohtalonsa on sinetöity. Aarne päätyy vankileirille, mutta pakenee sieltä ja palaa vielä kerran kartanoon saamaan hyvitystä jostain, joka tapahtui kauan sitten.

Tammilehdossa Asko Sahlberg käsittelee kansalaissotaa tavalla, jolla sitä ei ole aiemmin suomalaisessa kirjallisuudessa tehty. Hän löytää lihaa ja verta olevat, tuntevat ihmiset sadan vuoden takaa ja kuvaa mitään peittelemättä heidän vihansa, rakkautensa, kaipuunsa, epätoivonsa, onnensa, epätietoisuutensa ja yksinäisyytensä. Tammilehto on suuri ja syvä mestariteos ajasta, joka repi paitsi kansan kahtia, myös ihmisyyden riekaleiksi.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510296417
Ilmestymisvuosi: 2004

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.