YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Hillasoilta oliivilehtoihin: Ruokaohjeita maailmankylästä
Ei saatavilla

Hillasoilta oliivilehtoihin: Ruokaohjeita maailmankylästä

Kiros, Tessa

Tessa Kirosin tunnelmallinen ruokamatka käynnistyy suomalaisherkuilla: on klassikoita graavilohesta kanelipulliin sekä harvinaisempia makunautintoja kuten kirpeänmakea karpalosorbetti. Kirjoittajan perhetaustan myötä valikoima laajenee kreikkalaisiin, kyproslaisiin, eteläafrikkalaisiin ja italialaisiin resepteihin sekä matkoilta tarttuneisiin ohjeisiin. Jokaisesta maasta on kymmeniä taatusti kotikeittiöissä hyviksi havaittuja reseptejä: pistaasijäätelöä, halvaa, moussakaa, porkkanakakkua, artisokkarisottoa... Kun vaikkapa kyproslainen tava hautuu vuoassaan, kuluu aika kuin huomaamatta Kirosin kiehtovia sukutarinoita ja ruokamuistoja lukiessa.

Hillasoilta oliivilehtoihin on puoliksi suomalaisen ja puoliksi kyproksenkreikkalaisen Tessa Kirosin ainutlaatuinen resepti- ja kertomuskokoelma. Palkintoja niittäneestä kirjasta avautuu tekijänsä sukujuurten kautta elämyksellinen matka kotiruokiin eri puolilla maailmaa.

Tessa Kiros syntyi Lontoossa suomalais-kyproksenkreikkalaiseen perheeseen. Nelivuotiaana hän muutti perheensä kanssa Etelä-Afrikkaan, ja kahdeksantoistavuotiaana hän lähti kiertämään maailmaa tarkoituksenaan tutustua elintapoihin ja ruokakulttuureihin eri maissa. Hän on toiminut kokkina Lontoossa, Sydneyssä, Ateenassa ja Meksikossa. Miehensä hän tapasi ollessaan Italiassa tutustumassa sikäläiseen kieleen ja keittiöön. Tätä nykyä Tessa Kiros asuu Toscanassa, jonka kauniista ruoista hän kirjoitti ensimmäisen kirjansa Twelve. Se on samalla, kiehtovalla tavalla henkilökohtaisen reseptikokoelma kuin tämäkin maailmanlaajuista kiitosta niittänyt teos.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510318904
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 682

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.