Suomalaisia nykytaiteilijoita lähikuvassa

Vekkeli, Pirkko

Suomalaisia nykytaiteilijoita lähikuvassa on tavallisuudesta poikkeava kurkistus taiteilijoiden yksityisyyteen. Se tuo nykytaiteen ilmiöitä lähelle lukijaa esittelemällä tekijät, kuten Martti Aihan, Juho Karjalaisen, Marja Sunan, Katja Tukiaisen ja Maaria Wirkkalan, arkisen työnsä äärellä - ei taideteoreettisen tutkimuksen kohteina.

Ilpo Vainionpää on kuvannut taiteilijat ja heidän työnsä keskellä prosessia, työhuoneissa. Pirkko Vekkelin kirjoittamissa teksteissä paneudutaan heidän elämäänsä, ajatuksiinsa ja taiteeseensa taiteilijoiden omin sanoin.

Taiteilijoiden kirjo on laaja, kuvanveistäjistä taidemaalareihin, käsitetaiteilijoista valokuvaajiin, nuorista konkareihin. Kaikki ovat olleet esillä kotimaisessa taide-elämässä kuuden viime vuoden aikana, muun muassa pitämällä näyttelyitä.

Kirjan pohjana on Gloria-lehdessä Kuukauden taiteilija -nimisenä ilmestynyt artikkelisarja, jota Ilpo Vainionpää ja Pirkko Vekkeli ovat tehneet yhdessä vuodesta 2004.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510366097
Ilmestymisvuosi: 2010
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Taide

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.