Maytan tarina

Vargas Llosa, Mario

Perulaisen Mario Vargas Llosan Maytan tarina on yksi aikamme merkkiromaaneja; monessa tasossa etenevä kuvaus yksilöistä ja yhteiskunnasta, kertomus totuudesta ja sen äärimmäisestä subjektiivisuudesta.
1950-luvun lopulla mies nimeltä Mayta yrittää vallankumousta Perussa. Hän on asialleen vihkiytynyt idealisti, joka taistelussaan paremman yhteiskunnan puolesta epäonnistuu surkeasti. 80-luvulla tämän kirjan kertoja, kuuluisa kirjailija, haluaa panna Maytan tarinan paperille.

Kirjailija haastattelee Mayta sukulaisia ja entisiä vallankumouskumppaneita - nykyisen yhteiskunnan mahtimiehiä - ja kirjaa omia muistojaan takavuosien koulutoverista. Lopulta hän tapaa Maytan uudelleen.

Jokaisen haastattelun yhteydessä Maytan kuvat muuttuu. Millainen ihminen Mayta oikeastaan oli? Miksi hän toimi niin kuin toimi? Mikä on totta? Ja mihin itse asiassa pyrkii Maytan tarinaa kirjoittava kirjailija?
Mestarillisen romaanitekniikan keinoin Vargas Llosa avaa uuden hätkähdyttävän näkymän historialliseen totuuteen - epätotuuteen.

Maytan tarina on huima ajatuksellinen ristiretki, värikäs panoraama eteläamerikkalaisesta yhteiskunnasta, havahduttavaan yleispätevyyteen kasvava kertomus unelmien, ajatusten ja todellisuuden välisestä ristiriidasta.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511087342
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.