Nimeni on Punainen
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Nimeni on Punainen

Pamuk, Orhan

Romaanin tapahtumat sijoittuvat yhdeksään lumiseen talvipäivään vuonna 1591 osmanivaltakunnan pääkaupungissa Istanbulissa.

Sulttaani Murat III on alkanut kehittää suhteita länteen ja haluaa lahjoittaa Venetsian dogelle länsimaiseen tyyliin kuvitetun kirjan osmanien valtakunnasta. Hanke on vaarallinen, sillä islam kieltää ihmisten ja eläinten realistisen kuvaamisen. Niinpä työhön ryhtyvät neljä miniatyyrimaalaria eivät saa nähdä toistensa töitä. Hanketta johtaa Eniste eli "Eno efendi". Tämän tyttären, kauniin Seküren mies on lähtenyt sotaretkelle, eikä hänstä ole kuulunut mitään neljän vuoteen. Nainen muuttaa takaisin isänsä luo ja ryhtyy etsimään sulhasta itselleen ja isää kahdelle pienelle pojalleen.

Kuvitustyö jää kesken, kun yksi miniatyristeistä murhataan; pian käy ilmi, että murhaaja on yksi kolmesta muusta maalarista. Syyksi epäillään ammattikateutta, kilpailua Seküren kädestä, uskonnollisia motiiveja. Samaan aikaan Istanbuliin palaa nuoren naisen serkku ja entinen rakastettu Kara, joka ryhtyy selvittämään murhaa ja kilvoittelemaan tytön kädestä.

Tarinaa kuljettavat vuorollaan kaikki sen henkilöt. Kertojat maalaavat yhdessä värikkään kuvan senaikaisesta elämästä: lastenkasvatuksesta, puolison etsinnästä, ruokailutavoista, kahvilakulttuurista, sultaaanin kidutustavoista jne. Samalla se on ylistyslaulu katoavalle miniatyyritaiteelle.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513115074
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.