YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Det vidunderliga ägget
Ei saatavilla

Det vidunderliga ägget

Rönns

Finlandia Junior -palkinnon voittaja 2012!

"Det är en mycket varm sommardag. Jag och min syster Elin leker som vanligt i sanden, mamma solar sig med en deckare och pappa och Freja svalkar sig i havet. Det här är det bästa med sommaren. Ingen har bråttom och alla får göra det som de tycker bäst om. Då händer något konstigt. Jag har hittat något mycket spännande i sanden. Alla måste komma och se på mitt fynd. Det ser ut som ett ägg."

Pappa säger att det är så stort att det knappast kan vara riktigt, för inga djur lägger så stora ägg. Mamma tar hem det som prydnad. Men en vacker dag har ägget gått sönder och en märkligt litet djur kommer ut - ett djur som till och med en professor i zoologi säger att är okänt. Familjen döper honom till Koi-Koi och snart börjar det kännas som om den lilla varelsen alltid har hört hemma hos dem. Men så börjar han växa, och växa, och växa. Snart sover han utsträckt i tre rum, när han äter kål måste huset utrymmas på grund av stanken och han gör nattliga utflykter som blir längre och längre.

Christel Rönns har skrivit och ritat flera egna bilderböcker och är en uppskattad illustratör både i Finland och Sverige. I denna lätt autobiografiska bilderbok skildrar hon en varm och råddig familj som är lätt att känna igen i ett sommarparadis i Lappvik. De lär sig att ta emot, skydda och älska något som är okänt. Rönns beskriver också fint saknaden efteråt, men på sista sidan får vi ett litet tips om Koi-Kois vidare äventyr ...

Finlandia Junior -palkinto
Kuva: Tammi

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515229076
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: L85

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.