Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita

Oranen, Raija

Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita -kirjassa Raija Oranen sukeltaa oman perheensä arkeen ja sattumuksiin. Keskeisiä hahmoja ovat Raijan rakkaat koirat Arttu, Onni Moilanen ja Doris von Meinhoff-Partanen. Siinä missä Arttu osasi puhua ja oli itse rauhallisuus, on Onni koko kyläkunnan kauhu ja Doris juonikas karkailija. Mutta jotakin Doris osaa mitä ei koirakoulussa opeteta: halata ja lohduttaa.

Oranen kertoo hersyvästi minkälaista kaaosta saa aikaan ylitarmokas ihminen joka ei jätä mitään puolitiehen; ei mööbleerausta, jouluruokien valmistelua, koirien pennuttamista tahi riitelyä aviopuolison kanssa, joka savolaisella jääräpäisyydellä käyttäytyy niin omatapaisesti kuin mies vain naisten mielestä voi.

Saamme lukea myös uskomattoman selostuksen siitä, miten nurinkurista viranomaisten logiikka on. Parasta on myös luopua vihanpidosta varisten kanssa – ne yksinkertaisesti ovat korkeampia olentoja. Ei niille yksi nainen pärjää – ei edes Oranen.

Raija Oranen iskee tarinaa ja dialogia sellaisella tilanne- ja draamantajulla, ettei lukija voi olla eläytymättä jokaiseen hetkeen. Kaikessa elämässä on mukana nauru ja rakkaus. Myös surussa ja kuolemassa.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518510072
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.