Hirmuinen mies

Oranen, Raija

Markkinamatkalla syntynyt kauppiaanrenginpoika. Älypää. Laulumies. Herkkusuu. Sikarisieppo. Kirjojen, historian, taiteen ja naisten rakastaja. Raivopää rauhanrakentaja. Koko kansan presidentti. Hirmuinen mies. Suomen tasavallan 7. presidentti Juho Kusti Paasikivi oli monta persoonaa samassa miehessä.

Raija Oranen tarttuu uudessa romaanissaan ennenkuulumattoman tarkasti ja elävästi Paasikiven tarinaan. Yli viisikymmentä vuotta Suomen politiikkaan vaikuttanut Paasikivi on mukana maamme historian suurissa käännekohdissa ja valinnoissa: autonomianajasta itsenäisyyteen, valkoisesta ja punaisesta yhteiseen kansakuntaan, sotavuosista rauhaan sekä kylmän sodan välikappaleeksi. Suurten päätösten ja linjausten taustalla elää myös toinen Paasikivi, leskimies joka rakastuu neiti Valveeseen, naiseen jonka koko kansamme tulee tuntemaan kotoisasti Allina. Paasikivi, joka pelkää ja taistelee oman kovan luonteensa kanssa, hakee hyväksyntää ja oikeutusta hurjalla vimmalla. Paasikivi, jonka suhde lapsiinsa ensimmäisestä avioliitosta jää etäiseksi. Paasikivi, joka vanhenee ja käy läpi elämäänsä, koko maamme muokannutta taivaltaan.

Oranen on kirjoittanut jälleen sydämeen käyvän, voimallisen ja kiehtovan kuvan Suomesta ja yhdestä sen luojista.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518516241
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.