YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Julkinen poru

Julkinen poru

Hazard, Kaarina

Uutinen on se, mitä jossakin tapahtuu - niinhän sitä luulisi. Uutinen on ennen muuta se, kenelle tapahtuu ja millä tavalla. Teoksessaan Julkinen poru Kaarina Hazard käsittelee suurempia ja pienempiä tapauksia, jotka viime vuosina ovat kohotelleet yhteisiä kulmakarvojamme.

Hän kysyy, kuinka julkinen tarina kehittyy, mitkä ovat sen osat ja mitä kaikkea se vaatii syntyäkseen, kasvaakseen ja kiehuakseen. Hazard on sitä mieltä, että median kautta käydään ennen muuta moraalikeskustelua, kysytään ääneen kuinka täällä kuuluu olla ja elää, mitä kukakin saa tehdä ja mitä ei, kenelle kuuluu oikeus ja kenelle kohtuus.

Visualisoituneessa kulttuurissamme näkyvyys on valtaa - on siis syytä pohtia, millä ehdoin ja keille näkyvyys siunaantuu, ja minkälaista yhteisen katseemme lämpö on.

Miten äsken vielä hyvästä ja parhaasta sukeutuu silmissämme inha ketku, ja miksi niin käy?

Kun median moraalinormeja pohtii, erityisen kiinnostavia ovat murtumat ja riitakohdat, joissa media ei heti tiedä kantaansa. Myös näitä Hazard käsittelee kirjassaan, jonka eräs läpikäyvä kysymys on: Miten median tuuli kääntyy?

Miksi yksi espoolainen, pääministerin kanssa heilastellut kolmen lapsen äiti on yksinhuoltaja, mutta toinen sen sijaan eronnut rouva? Miksi onnistuneesta urheilijasta tulee median kertomuksissa myös läpihyvä ihminen? Miten Ilkka Kanervan syntymäpäivät muuttuivat oivista kekkereistä maan synniksi?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Hazard tarjoaa vastauksen - ei välttämättä oikeaa, mutta aina omansa.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518514186
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.