Symbolien Helsinki

Väisänen, Liisa

Opas pääkaupungin salaisuuksiin

Jos seinät osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat? Helsinki ja sen rakennukset ovat täynnä viestejä Vanhan ylioppilastalon Väinämöisestä Johanneksenkirkon gargoileihin.

Rakennushistoriaan perehtynyt symbolitutkija Liisa Väisänen kiinnittää huomiomme lepakon muotoon rännin päässä ja Melkisedekin sinettimerkkiin talon seinässä. Kaupunki on täynnä kaukaisista kulttuureista vaeltaneita symboleita, joiden tunteminen antaa syvyyttä urbaaniin ympäristöön.

Kirjan kymmenen kävelyreittiä johdattavat Helsingin eri kaupunginosiin. Teos nostaa esiin rakennuksia, joissa on kiinnostava symbolinen sanoma, ja kertoo tarinat niiden taustalta.

Liisa Väisänen (PhD) on hardcore-humanisti, tietokirjailija ja taiteentutkija, jonka erikoisalaa ovat symbolit. Hänet tunnetaan myös Ylen tv-sarjasta Merkkien salat. Väisänen on kotoisin Helsingistä, opiskellut Ranskassa, Italiassa ja Egyptissä ja asuu nyt Espanjan Malagassa.

 

Kustantaja: SKS
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518583137
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 42.33
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.