Kuusikirja

Tossavainen, Jouni

Erinomainen lahjakirja kaikille luonnon, puiden ja joulun ystäville.

Jouni Tossavainen on runoillut kuusista, joulukuusista ja muista puista esikoiskokoelmastaan lähtien. Kuusikirjan kansien väliin on koottu parhaat puuaiheiset runot kymmenestä aiemmasta runokirjasta. Siinä kuusi on vertauskuva ihmisten suhteelle luontoon. Tossavainen kysyy, mitä luonto on tänä päivänä ja miten ihminen voi pitää siitä huolta.

Kuusikirjaa rytmittävät mustavalkoiset valokuvat puista. Yksittäisen runon ja kuvan yhdistämisellä runoilija haluaa kertoa kolmannen tarinan, joka jäisi lukematta ja näkemättä ilman Kuusikirjaa.

Jouni Tossavainen (s. 1958) on kuopiolainen runoilija ja kirjailija. Hän on tuonut Suomeen kansainvälisesti suosituksi tulleen Poetry slam -runokisan.


Teoksesta sanottua:

"Kuusen takia Jouni Tossavaisesta tuli kirjailija. – Jossakin vaiheessa kuusi alkoi puhua minulle. Uudessa kirjassani yritän miettiä, miten se tapahtui." – (haastattelu) Eeva Lankolainen, Savon Sanomat

"Metsä ja kuusi edustavat jotain alkuperäistä, kaukaista paratiisia, tuntematonta vapautta. Kuusirunot ja kuvat ovat tapa palata johonkin menneeseen, nostalgiseen ja olennaiseen. Vaikka teoksessa on varsin erilaisia ja eritasoisia runoja ja kuvia, ne rakentuvat kokonaisuudeksi kuin vuosirenkaat. Juuri ristiriitaisuutensa vuoksi kuusi on teoksen keskiönä tarpeeksi elävä, ja Kuusikirja on innostava läpileikkaus Tossavaisen tuotantoon." – Outi Kaikkonen, Savon Sanomat


Edellisestä runokokoelmasta Kerro sanottua:

”Tossavaisen kymmenes kokoelma Kerro sinkauttaa hänen runokielensä vapaaksi nurkkakuntaisesta nuhjuisuudesta. Teksti leikkii ja kokeilee, on hermostunutta mutta etevää, tasaista ja hallittua kuin keinuva lento; välillä siipi räpäyttää vauhdin poikkeavan runon kautta. Lukemisen rytmi on vimma.”
– Ville-Juhani Sutinen, Turun Sanomat

Kerro ei sielutakaan luontoa, vaan – entisestään – luonnottaa sielua.”
– Leevi Lehto, Nuori Voima

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520101725
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.