Kerro

Tossavainen, Jouni

Jos linnut puhuisivat, mitä ne kertoisivat?

Tossavaisen kymmenes runokokoelma Kerro lähtee siitä rohkeasta olettamuksesta, että lintujen puhe on hiljaisuutta. Se mitä me kuulemme linnun laulussa on vain pisteitä ja pilkkuja kokonaisista kertomuksista, joita tässä teoksessa yritetään kuunnella herkällä korvalla.

Tossavainen tavoittelee lintujen tarinointia pitkinä virtaavissa säkeissä, jotka vähitellen täyttyvät myös muista luonnon ja kaupungin äänistä. Kun tätä puhetta nuuhkaisee, sen sisältä löytyy ennenkuulumattoman elävänä virtaava kieli.

Runous elää nyt suullisen, audiovisuaalisen ja digitaalisen rajapinnoilla. Jouni Tossavainen on ajan hermolla. Mikko Viljanen on ohjannut ja sovittanut Ylen Radio 1:lle teokseen perustuvan ääniversion. Katkelma siitä on kuultavissa täällä:

http://www.jounitossavainen.net/kerrovaan.mp3

Jouni Tossavainen (s. 1958) on kuopiolainen runoilija ja kirjailija. Hän on tuonut Suomeen kansainvälisesti suosituksi tulleen Poetry slam -runokisan.

rastaan tsik srii piste tai pilkku loppu kuuntelen

""Tossavaisen kymmenes kokoelma kerro sinkauttaa hänen runokielensä vapaaksi nurkkakuntaisesta nuhjuisuudesta. Teksti leikkii ja kokeilee, on hermostunutta mutta etevää, tasaista ja hallittua kuin keinuva lento; välillä siipi räpäyttää vauhdin poikkeavan runon kautta. Lukemisen rytmi on vimma." – Ville-Juhani Sutinen, Turun Sanomat

"Kerro on hämmentävä, kunnianhimoinen ja kevään runotarjonnasta taatusti erottuva kokoelma. – – Uupumattomat palkitaan tajuntaa laajentavilla kielimaailmojen törmäyksillä."
– Jani Saxell, Kiiltomato

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524719339
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.