Kaikki lokakuun taivaat

Annola, Elina

Mitä kaikkea pahaa voi saada aikaan olemalla erityisen hyvä.

Elina Annolan Kaikki lokakuun taivaat -romaanissa alakoulun opettaja on valmis tekemään oppilaiden eteen kaikkensa, vaikka väkisin.

Opettaja Kaisu Hännisen luokassa riittää työtä. On etsittävä yhteistä ohjelmaa, viestittävä loukkaamatta ketään ja osallistettava kaikki, soviteltava riidat ja saatava oppilaat oppimaan uusimpien innovaatioiden mukaisesti. Hänen vastuullaan ovat lapset, joiden vanhemmat ovat katoamassa somemaailmaan, lapset, joiden vanhemmat eivät ymmärrä suomea, ja lapset, joiden vanhemmat suorittavat vanhemmuuttaan uupumuksen partaalla. Mutta Kaisu pitää langat käsissään.

Silti kaikki voi mennä toisin kuin oli tarkoitus. Kun vanhemmat ajautuvat keskenään ristiriitaan, kaikki syyttävät opettajaa. Vaikka Kaisu on omistanut koko elämänsä työlleen, hyvät pyrkimykset tuntuvat valuvan hukkaan ja työyhteisökin vaikuttaa kääntyneen häntä vastaan.

Elina Annolan toinen romaani kuvaa psykologisen tarkkanäköisesti yhteisöllisyyden ja kohtaamisen vaikeutta modernin pirstaloituneessa ja moniäänisessä yhteiskunnassamme. Kun kaikki puhuvat toistensa ohi eikä yhteyttä synny, hyvätkin tarkoitusperät voivat vääntyä vahingollisiksi teoiksi.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523763548
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.