Valhe

Carrère, Emmanuel

Valhe on tositapahtumiin perustuva, älykäs, rohkea ja herkkä romaani ihmisestä joka täytti elämänsä valheella.

Jean-Claude Romand oli perheensä rakastama ja ystäviensä arvostama lääkäri ja huippututkija. Tammikuussa vuonna 1993 hän tappoi vaimonsa, kaksi pientä lastaan ja vanhempansa. Muutaman päivän kuluttua murhenäytelmästä kävi ilmi että hän oli valehdellut 18 vuoden ajan ilman mitään järjellistä syytä. Lopulta hän joutui umpikujaan eikä keksinyt enää muuta ulospääsyä.

Kirjaan pohjautuva elokuva on ollut valtaisa menestys Ranskassa ja Suomessakin."Emmanuel Carrèren kirjassa Valhe minua kauhistutti päähenkilöä ympäröivä muuri, murtumaton ja vääjäämätön. --- Lopulta kauhistus on kuitenkin toivottu reaktio. Kammottavuudessaan inhimillisen käsityskyvyn rajamailla häälyvät asiat on nostettava esiin. Niiden pitää kauhistuttaa, muuten ei mikään muutu."
– Tarja Lipponen, Vihreä Lanka


"Carrère pureutuu aiheeseen perinpohjaisesti ja useasta kulmasta. Hän havainnollistaa asioita hyvin omalla tuntemuksellaan ja tulkinnoillaan. Juuri kirjailijan avoin ja rehellinen asenne mahdollistaa vaikean aiheen käsittelyn viisaasti eikä sensaatiomaisesti."
– Jonathan Mander, Turun Sanomat

”Carrère kirjoittaa kaunista, läpikuultavaa ja selkeää tekstiä, joka kuljettaa lukijan jyrkänteen reunalle kuin retkelle... vanha sivilisaatio paljastuu lopulta vain ohueksi ja pettäväksi kuoreksi, jonka lähes mikä tahansa saa särkymään.”
– Pierre Lepape, Le Monde

Kustantaja: Like-pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789524710602
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio2
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.