Raaka punainen marja

Hauru, Hanna

Hanna Haurun (s. 1978) esikoisteos Eivätkä he koskaan hymyilleet herätti ansaittua huomiota sekä lukevassa yleisössä että kriitikoissa. Häntä on kirjoittajana verrattu Rosa Liksomiin ja Timo K. Mukkaan.

Raaka, punainen marja sisältää pieniä mystisiä tarinoita rikkirevityn maailman julmuudesta. Näkökulma on lapsen, jolle on langennut elämän ja kuoleman keskellä hauras, rikottavan esineen rooli.

Hanna Hauru on kotoisin Oulusta. Hän asuu tällä hetkellä Tampereella ja on vapaa kirjoittaja.

***

"Kertomuksissa on puistattava, outo vire. Ne tuovat mieleen Rosa Liksomin kuvaukset varhaiskypsästä seksuaalisuudesta. Karskista tunnelmastaan huolimatta punaisen marjan kertomukset ovat herkkiä ja koskettavia."
– Leena Tanskanen, Keskipohjanmaa

"Haurun tarinoissa on samaa rajua ahdistusta kuin Kalervo Palsan kuvissa. Raaka punainen marja ei ole sellainen kirja, jonka kanssa voi päivän päätteeksi levähtää sohvannurkkaan. Tarinat lävistävät lukijan kuin neulat."
– Marja-Riitta Vainikkala-Kejonen, Kaleva

"Haurun tarinoissa, samoin kuin Mukan teksteissä, soi pohjoisen luonnon ja ihmisen karun kaunis laulu. Vaikka idylli vaihtuu usein kaaokseen tai kuolemaan, henkilöiden rakkauden ja onnen kaipuu tekevät niistä kauniita."
– Kaisa Toiviainen, Pohjolan Sanomat

"Hauru on taitava käyttämään teksteissään paradokseja ja epätavallisia ilmauksia. Hän on tuskan ja murheen kuvaaja ja tulkitsee vaikeita ihmissuhteita omaperäisellä tavalla."
– Taina Latvala, Käkriäinen

"Tekstistä voi aistia pohjoisen proosamme perinteitä kunnioittavaa ahdistusta ja ihmisen ja luonnon miltei myyttistä vuorovaikutusta, mutta muuten Haurua voi verrata ainoastaan Haurun omaan esikoiskokoelmaan."
– Jussi Aurén, Satakunnan Kansa

"Kosolti hyvin toimivia, kauniita lauseita ja nopeiden ja verkkaisten vetojen yhteistyötä tavalla, jolla aikoja ja mielenliikkeitä ylitetään näennäisesti yksinkertaisin elein."
– Asta Piiroinen, Karjalainen

"Raaka punainen marja on niin häkellyttävän väkevä teos, että oikeudenmukaisessa maailmassa teos olisi kaikkien kirjallisuuden ystävien huulilla."
- Tuomo Karhu, Turun Sanomat

"Jos piti Haurun ensimmäisestä teoksesta, tästä on hyvä jatkaa."
– Ilona Ruskoaho, Oulun Ylioppilaslehti

"Kaikille niille, jotka tunnustavat barbileikkien raakuudet."
– Päivi Kärjä, Meidän perhe

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524712910
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria3
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.