YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Tanssintekijät – 35 näkökulmaa koreografin työhön
Ei saatavilla

Tanssintekijät – 35 näkökulmaa koreografin työhön

Jyrkkä, Hannele

Miten tanssiteokset syntyvät? Mistä rakentuu kotimaisen koreografin identiteetti? Tanssintekijät-kirjassa pureudutaan 35 suomalaisen koreografin sielunmaisemaan – ensimmäistä kertaa. Kirjassa kuuluvat vahvasti tanssitaiteilijoiden monet äänet, sillä mukaan valitut koreografit ovat itse kirjoittaneet tiestään tanssintekijöinä: kiinnostavia kuvailuja taiteentekoprosesseista, värikkäitä elämäkerrallisia katsauksia ja koskettavia pohdintoja taiteilijan elämästä tanssin kentällä 1940-luvulta tähän päivään.

Oman näkemyksensä kauan kaivattuun teokseen tuovat kansainvälisestikin kiitetyt tekijät kuten Kenneth Kvarnström, Virpi Pahkinen, Arja Raatikainen, Tero Saarinen ja Jorma Uotinen.

Tekijöiden valitsemien tanssiteoskuvien myötä Tanssintekijät laajenee myös visuaaliseksi dokumentiksi suomalaisen tanssivalokuvauksen historiasta ja nykypäivästä. Kirjan taiteilijanäkemykset ja taidevalokuvat kiinnostavat varmasti niin alan opiskelijoita, ammattilaisia, harrastajia ja tutkijoita kuin myös laajempaa kulttuurista ja taiteilijoista kiinnostunutta lukijakuntaa.


"Artikkeleissa piirtyy moninainen suomalaisen taidetanssin aikalaisdokumentti, joka tallentaa hiljaista tietoa ja taiteilijoiden ensikäden kokemuksia yksien kansien väliin."
- Maarit Jaakkola, STT

"En muista lukeneeni vastaavaa teosta, jossa olisi yhtä avoimesti kerrottu omista peloista, epävarmuudesta ja ilosta, jotka liittyvät taiteilijuuteen."
- Minna Saari, Aamulehti

"Tanssintekijät on suomalaisessa harvalukuisessa tanssikirjallisuudessa ainutlaatuinen teos."
- Annikki Alku, Savon Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524716512
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 773

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.