Kuninkaallisen tammen suojassa: Suomen Oslon-suurlhetystn historia

Kuninkaallisen tammen suojassa: Suomen Oslon-suurlähetystön historia

Pekkarinen, Jussi

Suomi ja Norja solmivat diplomaattisuhteet huhtikuussa 1918. Vuonna 1935 Suomi osti talon Thomas Heftyes gate 1:stä, mistä käsin Suomen etuja on siitä asti valvottu. Myöhemmin 1980-luvulla valtiovalta hankki naapuritontilta (Thomas Heftyes gate 3) toisen rakennuksen.

Tänään lähetystön kanslia ja suurlähettilään virka-asunto muodostavat hienon kokonaisuuden puistomaisella alueella Oslon keskustassa.

Suomen ja Norjan väleissä on aiemmin ollut yllättävän paljon kitkaa. Sitä ovat aiheuttaneet Lapuan liike, toisen maailmansodan tapahtumat ja maiden erilaiset turvallisuuspoliittiset ratkaisut. Suhteiden aallonpohja osui 1970-luvun lopulle, jolloin epäluulo ja väärinkäsitykset olivat molemmin puolin yleisiä. Nykyään kanssakäymisessä vallitsee myönteinen perusvire.

Valtiotieteen maisteri ja tietokirjailija Jussi Pekkarinen työskentelee ulkoasiainministeriössä tutkijana. Hän on kirjoittanut useita ulkoasiainhallinnon historiasta kertovia teoksia.

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Hai
Sidosasu:
ean: 9789525934472
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 325209

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.