Pelko jäytää sielua: Rainer Werner Fassbinderin elämä ja kuolema

Timonen, Lauri

Pelko jäytää sielua - Rainer Werner Fassbinderin elämä ja kuolema

"Voi olla, että kaikki hänen elokuvansa ovat huonoja, mutta Fassbinder on joka tapauksessa suurin saksalainen ohjaaja. Hän oli paikalla silloin kun Saksa tarvitsi elokuvia löytääkseen itsensä uudelleen." - Jean-Luc Godard

Rainer Werner Fassbinderin (1945-1982) lyhyt, balzacilaisen työtahdin leimaama ura osui Saksan historian pahimpaan murroskohtaan, jossa armottoman totuudenpuhujan, homoseksuaalin provokaattorin, raivoisan rienaajan, kokaiinipöllyisen sadistin ja herkän taiteilijan yksinäinen valo hetken aikaa loisti kaikkein kirkkaimpana. Elokuvat ja teatterityöt, yksityiselämä, tärkeimpien työtovereiden esittelyt ja yllättävät Suomi-yhteydet kattava tietoteos piirtää kuvan ilotyttöjen parissa kasvaneesta, voimakkaiden naisroolien luojana tunnetusta ohjaajasta. Hän eli elämäänsä vereslihalla ja loi Länsi-Saksaan oman pienois-Hollywoodinsa, kohotti karismallaan tuntemattomia suuruuteen ja johdatti läheisensä faustilaisilla sopimuksilla väkivaltaan, itsetuhoon ja ennenaikaiseen kuolemaan. Itsensä 37-vuotiaana loppuun polttaneen taiteilijan raadollinen elämäntarina todistaa poikkeuksellisesta sitoutumisesta ja lahjakkuudesta, joka kykeni kantamaan harteillaan kokonaista aikakautta.

Lauri Timonen (s. 1980) on kirjailija, ohjaaja, muusikko ja Filmihullu-lehden päätoimittaja. 

Kustantaja: Rosebud/Umpihanki/Voima
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527313169
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 77.4
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.