Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 45 226 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 7 361, Kaisaniemen Sivullisessa 34 356 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 8 852 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 868 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Rosebud Sivullisen ohjelma 09/2022

 

To 22.9.

klo 17-18
Kasvokkain runoilijan kanssa: runoantologia "Untranslated Nature - Kääntämätön luonto" (Rosetta Versos)

 

Rosebud Sivullisen lavalla keskustellaan miten kaksikielisen antologian kautta Runosvengin kollektiivi tuo esille runojen käännöstyön merkityksen ja korostaa ihmisyyttä luonnossa ilman kielellisiä ja maantieteellisiä rajoja.

 

Lavalla mm. Riika Helle-Kotka, Zoila Forss-Crespo Moreyra, Diliana Stoyanova, Pirjo Kotamäki, Lauri Vanhala, Kasper Salonen ja Farzaneh Hatami.

 

To 22.9.

klo 18-19

Epäpyhä liitto (Teos) JULKKARIT!

 

Politiikan läpikotaisin tuntevat kirjailijat Kari Häkämies ja Rosa Meriläinen yhdistävät voimansa yritysmaailmaan sijoittuvassa ekotrillerissä. Kirjailijoita haastattelee toimittaja Timo Haapala.

 

Pe 23.9.

klo 17-18

NVL Kirjallisuussalonki Ääneen

 

Syyskuun salongissa perjantaina 23.9. klo 17 alkaen aiheena on vanhemmuus, ylisukupolvisuus ja suru. Keskustelemassa ovat kirjailijat Eeva Turunen, Ida Pimenoff ja Aino Krohn. Haastattelijana toimii Saara Tamminen.

Lisää tapahtumasta täältä.

 

La 24.9.

klo 17-19

Rauhanpuolustajat & Rosebud books

 

Rauhansanoja – lavarunousilta ja kirjanäyttely. Open micin teema on väljästi nuoruus, rauha ja turvallisuus. Esitykset striimataan Sivullinen_stage-Youtube-kanavalle.

Haluamme kuulla lukuisia esityksiä! Voit esiintyä spontaanisti.

 

Ke 28.9.
klo 18–20 

Kurissa ja nuhteessa – Pilapiirroksia 2019–22 (WSOY)

Ville Rannan pilapiirroskokoelman julkkarit. Haastattelemassa Ruben Stiller

Facebook-tapahtuma

 

To 29.9.
klo 18–19

Jalkapallon MM-kisojen suurimmat ottelut ja Riistopallon MM-kisat Qatarissa 

Markus Pantsar, Sami Kolamo ja Tommi Wallenius keskustelevat jalkapallosta useita eri teemoja käsitellen.

 

Pe 30.9.
klo 17–18

Japanilainen ilta Yukio Mishiman hengessä

Yliopistonlehtori Terttu Rajala, suomentaja-tutkija Raisa Porrasmaa ja

kustannustoimittaja Matias Kuokkanen (haastattelija) keskustelevat

Japanin kirjallisuudesta, erityisesti Yukio Mishiman tuotannosta sekä

syksyn uusista käännöksistä (Kikuko Tsumura: Unelma helposta

työstä, Sayaka Murata: Maan asukit ja Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet). Facebook-tapahtuma

 

La 1.10.
klo 16–17

 

Taavi Kassila: Mestaria etsimässä (Story House Egmont)

Miksi Buddha istuu niin pitkään puun alla? Mitä Jeeukselle tapahtuu, kun Johannes Kastaja kastaa hänet? Mikä saa Sokrateen sanomaan, että hän tietää vain sen, että ei tiedä mitään? Nämä kolme mestaria saavat Taavi Kassilan jo koulupoikana haaveilemaan mestarista, joka voisi paljastaa hänelle elämän suurimmat salaisuudet. Taavi Kassila ja Jouko Ruokosenmäki keskustelevat sarjakuvatrilogian ensimmäisestä osasta.

Kalentereita vuodelle 2023

Kalenterisato vuodelle 2023 on kypsymässä! Herkkuja on saapunut mm. Legamilta, Putingilta ja Kehvolalta. Saatavilla on kalenteria seinälle ja mukaan kulkemaan. Myös lukuvuosikalenterit ovat ajankohtaisia, niitäkin on useammalta eri toimittajalta. Tervetuloa tutustumaan!

Scifiä in English!

Saimme upean kattauksen scifiä brittitoimittajaltamme. Mm. Philip K. Dick, Ursula LeGuin, Jennifer Egan, Hannu Rajaniemi, William Gibson... Tervetuloa tutustumaan!

We just received a marvellous selection of scifi in English! Philip K. Dick, Ursula LeGuin, Jennifer Egan, Hannu Rajaniemi, William Gibson... just to name a few. Welcome to pick yours!

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A