Afrikan vihret kunnat
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Afrikan vihreät kunnat

Hemingway, Ernest

Teoksen taustana on metsästysretki Keniassa, osanottajina Hemingway itse, hänen vaimonsa, mies josta käytetään nimeä Karl, kaksi safarinohjaajaa sekä joukko alkuasukkaita kantajina, oppaina ja palvelijoina. Mukana on kaksi kuorma-autoa, henkilöauto sekä röykkiöittäin tavaraa kuten suureen safariin kuuluu, ja tietysti viskiä, saksalaista olutta ja hyvää kirjallisuutta. Saattaisi luulla, että tästä kehkeytyisi kuivan ylellinen retki, jossa riistaa ajetaan tuoleilla istuvien ampujien eteen – mutta näin ei tapahdu. Hemingway kertoo, miten leiri oli vain yöpymistä varten ja miten päivä kuljettiin maastossa raskailla retkillä, joille Hemingway ei useinkaan voinut ottaa vaimoaan mukaan. Autoilla voitiin aamuin illoin päästä väijymispaikkoihin, jotka kävellen tai ratsain eivät olisi tulleet kysymykseen. Sitä paitsi seurue hajaantui tämän tästä kahteen, jopa kolmeen pienempään ryhmään, jotka automatkan päätyttyä marssivat, marssivat, marssivat.

Hemingway pudottaa lukijan suoraan päätä keskelle toimintaa: lähestyvä kuorma-auto karkottaa antiloopit, joita ollaan väijymässä. Kuorma-autosta ilmaantuu nahkahousuinen itävaltalainen, joka tuntee Hemingwayn ja haluaa keskustella kirjallisuudesta. Tämän alkujakson jälkeen tekijä melkein lukijan huomaamatta palaa ajassa pitkälle taaksepäin. Seurue metsästää sarvikuonoja, puhveleita, joskus leijoniakin. Opas J. P. ja tekijä hämmästelevät toisiaan kaikessa ystävyydessä ja Karl suree katkeroituneena, kun ’hän ei koskaan saa mitään’, ja kuitenkin onni tuo hänelle aina komeimmat eläimet.

Sadekauden lähestyessä seurueella on enää kolme päivää aikaa jatkaa metsästystä, ja Hemingwayllä ei ole ainoatakaan kudua eikä sapeliantilooppia. Jännittävän vaaniskelun jälkeen hän saa ammutuksi yhden antiloopin ja voi kartuttaa kokoelmiaan yli 50 tuuman sarvilla, todellisella harvinaisuudella: mutta tietysti pääleirissä Karl on sillä välin saanut pari tuumaa pitemmät sarvet.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513005909
Ilmestymisvuosi: 1983
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.