Kenelle kellot soivat
Ei saatavilla

Kenelle kellot soivat

Hemingway, Ernest

Ernst Hemingwayn romaaneista on ’Kenelle kellot soivat’ luetumpia ja kuuluisimpia. Teos on levinnyt suurina painoksina kaikkialle maailmaan, ja sen pohjalta tehty elokuva on vienyt Hemingwayn nimen kirjallisuutta harrastavien piirien ulkopuolellekin.

Romaani kertoo Espanjan sisällissodasta, jossa kirjailija on itse ollut mukana. Sen päähenkilö Robert Jordan on amerikkalainen espanjan kielen opettaja joka on liittynyt tasavaltalaisten armeijaan ja työskentelee vihollisen selän takana vuoristossa piileskelevien espanjalaisten sissien joukossa. Näiden merkillisten, puolivillien ihmisten parissa muutamia ihmeellisiä päiviä täynnä poikkeuksellisen voimakkaasti koettua elämää, jonka aavistus kuoleman läheisyydestä kohottaa huippuunsa. Sodan kauhujen järkyttämän nuoren partisaanitytön kanssa hän kokee rakkauden ennen aavistamattoman herkästi ja täyteläisesti, mutta myös muut inhimilliset perustunnot, viha, pelko, tuska, toveruus ja ihanteellinen rohkeus, kirkastuvat hänelle entistä alkuperäisimpänä ja selvempinä.

’Kenelle kellot soivat’ on Hemingwayn merkittävimpiä teoksia.
Sen voimakas ihmiskuvaus ja loistavalla tekniikalla huippuunsa viety jännitys ovat mestarin työtä. Ideologiltaan romaani merkitsee rajapyykkiä kirjailijan tuotannossa: kovuus, joka hänen tätä edeltäneissä teoksissaan on joskus voinut vaikuttaa hedelmättömältä, on tässä saanut väistyä uuden sosiaalisemman näkemyksen tieltä.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513036367
Ilmestymisvuosi: 1976
Kirjastoluokka: 8453 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.