Etusivun uutinen
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Etusivun uutinen

Greene, Graham

Lontoo 1930-luvun alun talouslaman kourissa: työttömyyttä, lakkomellakoita, poliittista köydenvetoa. Sanomalehdet kertovat pääministerin matkasta Skontlantiin,Kansainliiton aseriisuntaneuvotteluista, jalkapallo-otteluista, murhista ja kuolemantuomioista.

Yksi tällainen uutisaihe, bussinkuljettaja Jim Drover, odottaa lontoolaisessa vankilassa kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa; hän on lakkomellakassa tappanut poliisin.

Jim Drover, etusivun uutinen, pysyy lukijan kannalta vain uutisena, tavoittamattomissa vankilan seinien sisäpuolella; kuva hänestä välittyy hänelle läheisten ihmisten tai hänen asian kanssa tekemisin joutuvien ihmisten kautta. Onko Drover arvokkaampi elävänä vai kuolleena? Kuka hyötyy hänen eloonjäämisestään, kuka hänen kuolemastaan? Droverin kohtaloa pohtivat hänen omaisensa, jotka keräävät nimiä adressiin hänen puolestaan, mutta kysymys askarruttaa muitakin: hänen puoluetovereitaan, Scotland Yardin apulaispoliisipäällillöä, lehtimiehiä, poliitikkoja.

Kommunistisen bussinkuljettajan armahdus osoittautuu riippuvaksi poliittisesta tilanteesta, monien seikkojen yhteisvaikutuksesta.

Apulaispoliisipäällikölle Drover on vain kiusallinen oikeustapaus, joka ei itse asiassa kuuluisi hänelle ollenkaan mutta jonka takia vaaniva varjo seuraa häntä Lontoo öisillä kaduilla.

Tähtireportteri Conderille Drover tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden valita lukuisista rooleista jännittävin: Scotland Yardin salaisuudet tuntevan miehen. Se on ehdottomasti parempaa kuin olla teollisuusjohtaja, vallankumouksellinen tai kuuden lapsen isä esikaupungissa.

Tarjoilijana toimiva Jules kokee elämänsä tähtihetkiä taistellessaan Droverin puolesta, varsinkin kun Droverin käly vastaa hänen rakkauteensa. Droverin veli Conrad saa kerrankin elämässään kokea, että hänen rakastamansa veli tarvitsee hänen apuaa: typerä voima tarvitsee aivoja. Conradin voimaton viha koulutovereitaan, työtovereitaan, esimiehiään ja alaisiaan kohtaa saa kohteen - epäoikeudenmukaisuuden toteuttajat.

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513050424
Ilmestymisvuosi: 1981
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.