SOS Tuvalu

Lindberg, Pirkko

Nui on yksi Tyynessä valtameressä lähellä päiväntasaajaa sijaitsevan Tuvalun saariryhmän yhdeksästä saaresta. Napajäätiköiden ja pohjoisen lumen sulaessa Tuvalusta on vaara tulla meidän aikamme Atlantis - se on uppoamassa mereen. SOS - ME UPPOAMME oli maan hallituksen jo muutama vuosi sitten maailmalle lähet-tämä pysyvä viesti, ja kaikissa ympäristökokouksissa Tuvalu yrittää vedota muuhun maailmaan, jotta saarivaltakunnan tuholta pelastava globaali yhteistyösopimus saataisiin vihdoin aikaiseksi.

Pirkko Lindberg matkusti yli Atlantin Panaman kanavan kautta Tuvaluun keväällä 2002, ja hän vietti lopulta kaikkiaan seitsemän kuukautta näillä uhan-alaisilla saarilla. Kotimatka taittui Suezin puolelta - Lindberg matkustaa aina meritse eikä koskaan käytä lentokoneita. SOS Tuvalu on ekologinen matkakirja, jonka painopiste on kuitenkin saaren asukkaiden jokapäiväisessä elämässä. Lindberg osallistuu tuvalulaisten arkeen ja juhlaan, häihin ja hautajaisiin. Hän näkee oireita ilmastonmuutoksesta ja erottaa ihmisen roolin. Hän on tiedonhaluinen ja peloton matkaaja; hän kuvaa näkemänsä ja kokemansa, niin hyvän ja paratiisimaisen kuin levottomuutta herättävän ja pelottavan.

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515015242
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 45.6

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.