Kuninkaiden tiet

Oranen, Raija

Raija Orasen uusin romaani Kuninkaiden tiet sukeltaa Suomen historian syntyaikoihin ja jatkaa Suomen kehitystä kuvaavaa historiallisten romaanien sarjaa.

Romaanin keskushenkilöt ovat Georg Magnus Sprengtporten (1740-1819) ja Gustaf Mauritz Armfelt (1757-1814), kaksi sotilasta ja hovimiestä, jotka loivat pohjan Suomelle itsenäisenä kansakuntana. Aluksi Armfelt ihailee Sprengtportenia, itseään vanhempaa everstiä, mutta välit katkeavat ja he muuttuvat toistensa vihollisiksi. Miesten luonteet ovat täysin vastakkaiset: Sprengtporten on jyrkkä ja vaativa, Armfelt valoisa ja valloittava. Ja siinä missä Sprengtporten lopulta katkoi kaikki suhteensa, Armfelt onnistui luomaan aina uusia. Armfeltin tie Ruotsin kakkosmiehestä Venäjän kakkosmieheksi on huikea poliittinen ura, jonka Oranen kuvaa kirjassaan tarkasti ja rohkeasti.

Orasen häikäisevä kyky kertoa elävästi historiallisista käänteistä ei petä: Kuninkaiden tiet kulkevat Kustaa III:n hovista Tukholmasta Pietariin, Pariisiin ja Napoliin. Matkalla kohdataan niin Napoleon, Casanova, Katariina II, Aleksanteri I kuin Marie-Antoinettekin.

Hovien säihke, poliittisten juonittelujen terävyys ja palava intohimo oikeamielisyyteen seuraavat Sprengtportenin ja Armfeltin hahmoja. Värikkäät ihmissuhteet, herkulliset henkilöhahmot ja Orasen vankka historiallinen osaaminen yhdistyvät suureksi lukuromaaniksi, joka ei päästä otteestaan.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518514483
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.