YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Afrikan poikki
Ei saatavilla

Afrikan poikki

Vakkuri, Juha

Senegal – Mali – Niger – Tšad – Etiopia – Djibouti. Puskataksilla, bussilla, mopolla, jalan.

Keväällä 2009 Juha Vakkuri matkusti Afrikan poikki sen leveimmältä kohdalta, hankalinta mahdollista tietä. Vastaavan matkan ovat toteuttaneet vain harvat, sillä yleensä matkaajien reitit kulkevat etelä–pohjoissuunnassa tai sitten hiukan pohjoisempana tai etelämpänä. Kulkuvälineet olivat samat kuin paikallisten asukkaiden, mikä osoittautui pelastukseksi: köyhän kansan käyttämät bussit pääsivät läpi paikoissa, joissa rikkaitten avustustyöntekijöiden ja YK-virkailijoiden maastoautoja pysäytettiin ja ryöstettiin ja matkustajia otettiin panttivangeiksi.

Afrikan läpikotoisin tunteva Vakkuri vietti matkalla seitsemän viikkoa. Matkan aikana koetusta syntyi ainutlaatuinen kertomus, josta välittyy kirjoittajan laaja historiallinen ja poliittinen tietämys. Afrikkalainen ja länsimainen todellisuus rinnastuvat hätkähdyttävällä tavalla, ja esiin piirtyy elävä kuva yhä kiihtyvämmän kehityksen aikaa elävästä mantereesta.

”Tarkoitukseni ei ole kuolla eikä jäädä panttivangiksi. Ellen olisi matkustanut Afrikassa 37 vuoden ajan, en varmaankaan lähtisi tälle reissulle”, Juha Vakkuri totesi ennen matkaansa.

Juha Vakkuri (s. 1946) tunnetaan Beninissä sijaitsevan afrikkalais-suomalaisen kulttuurikeskus Villa Karon perustajana. Hän on myös kirjailija ja runoilija. Like on julkaissut häneltä muun muassa kolonialismin ja tutkimusmatkailijoiden aikaa kuvaavan runoelman Leokongo (2006).

”Kirja ei petä innokkaiden fanien odotusta: kansien väliin mahtuu matkakertomuksen lisäksi historiaa, nykypolitiikkaa sekä inhimillisiä tunteita.” – Ilta-Sanomat

”[Vakkuri] yhdistää arjen havainnot seudun kulttuuriin ja historiaan tavalla, johon todennäköisesti kukaan toinen suomalainen ei pysty." (...) ”Tuloksena on kansainvälisen tason matkakirjallisuutta.” – Kaleva

”Tällaista matkaa olin kaivannut! (...) Jos ystävässäsi on rohkeaa tutkimusmatkailijaa, tämä on varma lahja!” – Me Naiset

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520103170
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 408

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.