Samassa veneessä

Saari, Juho

Hyvinvointivaltio on suomalaisen yhteiskunnan suurimpia saavutuksia. Keskeinen kysymys on, miten se pystyy uudistumaan ja selviämään tulevaisuuden haasteista.

Tärkeä puheenvuoro kansalaisille ja päättäjille Suomen kehittämisen perustasta.

Suomalainen hyvinvointivaltio on rakentunut reilun sadan vuoden aikana. Se kattaa keskeisimmät sosiaaliset riskit ja vastaa haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden sosiaalisiin ongelmiin.

Väestörakenne, työllisyys ja julkinen talous muodostavat rajoitteita, joiden puitteissa on löydettävä toimeenpanokelpoiset ratkaisut hyvinvointivaltion uudistamiseksi. Keskeistä on pitää suomalaiset samassa veneessä.

Professori Juho Saaren teos tarkastelee hyvinvointivaltion tilaa ja keskittyy sen tulevaisuuden kannalta keskeisiin kehityskulkuihin. Erityisen kiinnostuksen kohteena on yhteiskunnallisen eriarvoisuuden vaikutus hyvinvointivaltion toimintaan ja uudistumiskykyyn.

Saari etsii niitä avainkysymyksiä ja -mekanismeja, jotka ovat tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspolitiikan kannalta keskeistä. Tarkastelun kohteena ovat niin eriarvoistuneen hyvinvointivaltion jännitteet ja vallankäytön rakenteet kuin nykyisen sosiaali- ja terveyspolitiikan jäykkyydet ja vahvuudet.

Valtiotieteen tohtori, dosentti Juho Saari on Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani ja sosiaali- ja terveyspolitiikan professori ja näkyvin hahmo viimeaikaisessa keskustelussa suomalaisen hyvinvointivaltion tilasta ja tulevaisuudesta.

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522918413
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 37

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.