YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Vuosalmen sotavangit

Kosonen, Kristian

Eloonjäämistaistelu vihollislinjojen takana

Kristian Kosonen kuvaa sotaa uudesta näkökulmasta Vuosalmen sotavangit -romaanissaan, jossa vankileireillä riutuvat suomalaissotilaat käyvät taistelua henkäys kerrallaan, pysymällä elossa.

Äyräpään puolustuslinja murtuu kesällä 1944. Neuvostojoukkojen tulituksen lisäksi Suomen oma tykistö ampuu alueelle, jolla on perääntyviä suomalaissotilaita. Kaaos on silmitön.

Osa sotilaista terästää taistelukuntoaan Pervitiinillä, mutta sekään ei turruta kersantti Ylä-Huikun epätoivoa. Juoksuhaudan pohjalla hän antaa taistelutoverilleen alikersantti Peitsarolle kihlasormuksensa ja pyytää viemään sen vaimolleen. Tietä kotiin ei enää näy.

Haavoittunut Peitsaro jää puna-armeijan vangiksi ja päätyy lopulta venäläisten sairaalaan, jossa on potilaina sekä suomalaisia että saksalaisia vankeja. Peitsarolle pitää seuraa puhelias, jalkaan haavoittunut sotamies Alatalo. Hänestä on muutenkin hyötyä, sillä Alatalo osaa venäjää ja tietää kertoa vankien joukkoon solutetuista venäläisten kätyreistä. Mutta ne ovat vain yksi uhka vankien taistelussa, joka on vasta alkanut.

Kristian "Kille" Kosonen (s. 1972) on helsinkiläinen kirjailija ja liikuntahallin tiimiesimies. Kosonen on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sotaromaanikirjailijoiden joukossa, ja hänet tunnetaan intensiivisen läheltä sotilaiden elämää kuvaavana kertojana. Syyskuussa 2023 ilmestyvä Vuosalmen sotavangit on Kososen seitsemäs sotaromaani, ja hän on saanut siihen aineksia oman isoisänsä sotakokemuksista. Kososelta on aiemmin julkaistu teokset Taistelu Vasikkasaaresta, Petäjäsaaren jäinen helvetti, Isku Tornioon, Viipurin menetys, Verinen tie Tyrjään ja Summan teräsmyrsky.

Kososen vapaa-aika kuluu usein urheilun parissa. Monipuolinen liikkuja voitti aktiiviurallaan useita painin SM-mitaleja ja on edelleen tuttu näky kamppailu-urheilutapahtumissa. Kolmen nuoren tyttären isä harrastaa myös lukemista ja historiaa.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523766389
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.