Alshain

Mäkelä, J. Pekka

Ihminen on levittäytynyt avaruuteen, jopa muihin aurinkokuntiin asti. Kaukaisin siirtokunta sijaitsee meren miltei kokonaan peittämällä planeetalla, joka kiertää Alshain-nimistä tähteä lähes 50 valovuoden päässä Maasta, Kotkan tähdistön suunnassa. Tälläkin planeetalla on jo takanaan vaiheikas historia vallankumouksineen, kapinoineen ja ihmiskohtaloineen...

Mäkelän uusimmassa scifi-romaanissa on viisi kertojaa – Maasta juuri saapunut siirtolainen eli maalainen, vakavasti vammautuneen miehen morsian, vanha mies, työtovereidensa murhia selvittelevä poliisi ja nuori merentutkija. Tähtialuksen putoaminen planeetalle muuttaa näiden ihmisten elämän peruuttamattomasti. Ja Alshainissa kaikki tapahtuu siellä, minne yksikään ihminen ei katso.


"J. Pekka Mäkelä varmistaa Alshain-romaanillaan asemansa suomalaisen tieteiskirjallisuuden ihmisläheisimpänä tarinankertojana."
– Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

"Kirja on oikean kokoinen, omaääninen ja jotain aivan muuta kuin angloamerikkalainen avaruusooppera."
– Jukka Halme, Tähtivaeltaja

"Alshain on loistava kirja: uutta suomalaista (scifi)kirjallisuutta hienoimmillaan. Suosittelen: matkustakaa Alshainiin. Matka todella kannattaa."
- Harri Erkki, Portti

"Romaanin tunnelma on aito. Alshainin autiot, hiljaiset rannikot salaperäisen meren rannalla komppaavat hyvin kertojien pohdintoja menneisyyden tragedioista."
– Vesa Sisättö, KirjaIN

"J. Pekka Mäkelän romaani Alshain seuraa tieteiskirjallisuuden suurten tekijöiden, Arthur C. Clarken ja Stanislaw Lemin henkeä. – – Esikoiseen verrattuna Mäkelän uusi romaani on kauniimpi ja jollakin paradoksaalisella tavalla jopa ajattomampi."
– Tiina Raevaara, Kiiltomato

"Kotimaisen scifin huippuja."
– Jone Nikula, Ovi

"Vieraasta ympäristöstä huolimatta romaanin teemat ovat yleisinhimillisiä: yksinäisyys, lähteminen, menneisyyden jättäminen taakse, fyysisen esteen tuomat kommunikaatiovaikeudet ja ystävyys."
- Vesa Sisättö, KirjaIN

"Romaanin tunnelma on aito."
- Vesä Sisättö, KirjaIN

"Kirjan pystyisi helposti lukemaan sellainenkin henkilö, joka ei science fictionista yleensä perusta. Tarinan kulissit ovat poikkeukselliset, mutta olennainen sisältö on lähellä ihmistä."
– Erkki Widenius, Lapin Kansa

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524717090
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.