Muutama lämmin päivä

Verronen, Maarit

Arkisiin, näennäisen pieniin tapahtumiin voi kätkeytyä tiedostamattomia viestejä ja isoja tunteita ihmisten välillä. Joka ne aistii, näkee enemmän kuin muut. Maarit Verrosen päähenkilöt tuoreessa novellikokoelmassa Muutama lämmin päivä on tällaisia näkijöitä tilanteissa, joissa valta peittoaa sen, jolla ei valtaa ole. Teoksen henkilögalleriaan lukeutuu myös ihmisiä, jotka päätyvät tukahduttamaan myötätuntonsa ja myötäilemään valtaapitäviä - tai aiheuttamaan kanssaihmisilleen vahinkoa pyrkimällä sokeasti omiin hyvääkin tarkoittaviin tavoitteisiinsa. Avausnovellissa Luovuttaja sen päähenkilö haluaa auttaa ihmisiä aluksi verenluovuttajana; lopulta hän luovuttaa tarpeettomana pitämänsä toisen käsivartensa. Vastapainona Verrosen traagisiksi kehittyville ihmiskohtaloille kirjan sivuilta pilkahtelee suurta lämpöä - kuten kokoelman nimikin viestii.

Marraskuussa 2018 valtionpalkinnolla tähänastisesta kirjailijantyöstään palkittu Maarit Verronen elää tällä hetkellä poikkeuksellisen intensiivistä luomiskautta. Vuonna 2017 häneltä ilmestyi monivuotiseen tutkimustyöhön perustuva tietokirja Puutornimuuntamot - tarinoita sähkönsiirrosta ja viime vuonna suurta myönteistä huomiota saanut romaani Hiljaiset joet. Lisäksi hän on kunnostautunut viime aikoina kuunnelmakirjailijana ja Helsinki-aiheisilla tietokirjoillaan.

 

Kustantaja: Aviador
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527347218
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.