Sipulia kuoriessa
Ei saatavilla

Sipulia kuoriessa

Grass, Günter

Sipulia kuoriessa on kiehtova tarina siitä, miten muisti toimii. Mitä me muistamme ja miksi? Ja miksi emme muista?

Nobelisti on kirjoittanut kirjan omasta elämästään: kirjan kertoja puhuu itsestään ja etsii itseään. Grass sanoo lapsuutensa loppuneen 2. maailmansodan alkaessa, ja 16-vuotiaana nuorukaisena hän joutui näkemään sodan julmuuden. Nuoruutta muistellessaan hän jopa miettii, voiko tunnistaa itsensä äidin lemmikkipojassa tai siinä nuoressa miehessä, jolla on sama nimi kuin hänellä.

Grassmaiseen tyyliinsä hän hyppää sujuvasti vuosikymmenestä toiseen, kertoo kaskuja, kirjoittaa muistosanoja ystävilleen, kertoo ensirakkaudestaan koskettavasti ja kertaa taiteilijanuransa alkuvaiheita. Teemana ovat tietysti myös naiset ¿ erityisen kauniin kuvan Grass piirtää ensimmäisestä vaimostaan Annasta.
Ja miksi ihmeessä kirjailijan sisar muistaa jotkut asiat aivan toisin?

Grass seuraa huvittuneena omia jälkiään. Hän myös huijaa lukijaa ¿ omaelämäkerta ei ole totuus ¿ ja myöntää sen auliisti. Tarina on uskomaton ja surullinenkin. Minäkö se olen? Ilmestyessään Saksassa viime vuonna teos sai suurten myyntilukujen lisäksi kiihkeän vastaanoton mediassa Grassin kerrottua suorin sanoin suhteestaan politiikkaan ja lyhyestä osallistumisestaan Waffen-SS-joukkojen toimintaan.

Günter Grass syntyi Danzigissa 1927 ja sai kuvanveistäjän ja taidegraafikon koulutuksen. Hän on myös toiminut kuvataiteilijana koko elämänsä mutta hänet tunnetaan kautta maailman mestarillisena kirjailijana. Hän sai ansaitusti Nobel-palkinnon vuonna 1999. Grassin läpimurtoromaani oli 1959 ilmestynyt Peltirumpu, ja sen jälkeen hänen jokainen teoksensa on herättänyt laajaa mielenkiintoa ja keskustelua. Hänet tunnetaan taidoistaan luoda vaikuttavia tarinoita historiallisten tapahtumien ja henkilöiden ympärille ja löytää yllättäviä yhtäläisyyksiä ja kosketuskohtia eri aikojen ilmiöiden välillä. Grassin teoksista on tätä ennen suomennettu 14, viimeksi Ravunkäyntiä (2002).

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513138455
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.