Kylmä maraton

Tossavainen, Jouni

Kertomuksia ruumiinkulttuurista ja urheilevasta ruumiista. Kylmän maratonin jutuissa, saduissa, tarinoissa ja novelleissa Tossavainen kuvaa kriittisesti sekä yksityistä että yleistä ruumiinkulttuuria. Harvat selviävät vammautumatta tästä uhrista, jota kannamme urheilun alttarille joka päivä laihduttamalla, douppaamalla tai tuijottamalla toisiaan hakkaavia jääkiekkoilijoita.

Tossavainen etsi ja löysi kirjoittamalla ja juoksemalla jonkinlaisen ruumiin ja mielen hallinnan, oman urheilijan äänensä, jolla hän laulaa uusia polkuja ja rihmastoja kertomisen perinteeseen.

Kylmä maraton juoksee faktasta fiktioon. Kirjan päättää näytelmä kuulun Kolehmaisen veljessarjan kujanjuoksusta. Hanneksen, Tatun ja Vilhelmin kylmä maraton kilpailtiin kauppaneuvos Saastamoisen hevosta vastaan syksyllä 1907, ja siitä tämä kirja sai nimensä.

Aiemmin Like on julkaissut Tossavaiselta teokset Kaikki hyvin. Tekstiviestit Kuopio-New York (2001), Vihtapaavo (1999), Laani (1998), Arboreta (1997), Koirastähti (1996), Lentävä C (1994) ja Hakamono (1992).

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524710343
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.